voor volwassenen en ouderen

Het leven zit vol uitdagingen soms leuke, soms moeilijke.

Uitdagingen die eigen zijn aan de leeftijd (het zoeken van een job, kinderen die het huis verlaten, pensioen, …), uitdagingen die op je pad komen (relaties die moeilijk verlopen, rouw, … ) of veranderingen in jezelf (depressies, angsten, wie wil ik zijn,….)

ZEGG biedt coaching, therapie, groepssessies, lezingen en vormingen aan om je met deze uitdagingen te helpen.

In therapie stemmen we ons af op jou als persoon; ben je een prater, eerder creatief of sportief? De therapeuten hebben aandacht voor alle facetten van onze gezondheid: mentaal, fysiek en ook op vlak van voeding. Dit alles vanuit jouw persoon: ben je iemand die veel denkt of kan je net met je hele lichaam voelen wat je wil? De begeleiding wordt afgesteld op wat jij nodig hebt.

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Mijn naam is Klara Vandevorst, geboren in 1978 en mama van 2 kinderen.

Samen met mijn partner wonen we nu al verschillende jaren in Diepenbeek. In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog . We verliezen onszelf zo snel in het opnemen van verschillende rollen, werk, verwachtingen, enz. Mindfulness is een manier om weer dichter bij jezelf te komen en bewust te kiezen voor wat je wenst. En vanuit je kern verbinding maken met anderen, met het leven i.p.v. het gevoel hebben soms geleefd te worden.

Klara Vandevorst

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

Herstelt en versterkt jouw veerkracht zodat plezier centraal staat in je job en je leven!

Grietje is een erkend coach en al meer dan 25 jaar actief in het bedrijfsleven, ze heeft een passie voor mensen en hun vraagstukken. Door haar gevoel voor humor is ze ontwapenend, waardoor de mensen zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

Ze zet haar werkervaring en professionele opleidingen in om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan. Door hen vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de omgeving te leren kijken, helpt ze hen zo hun doel te bereiken.

Haar domein is assertiviteitscoaching, teamcoaching, loopbaancoaching, stresscoaching en herstel van burn-out.

Grietje Bijnens

Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

Ik ben Jessica. Partner van Niki. Mama van twee jongens Sam en Noah. We wonen allemaal samen met onze harige viervoeter in het kleine gezellige Eigenbilzen.

Ik sta in het leven om vooral te genieten van de kleine dingen: een thee drinken met een vriendin, onnozele babbeltjes voeren die echt nergens over gaan met de kinderen, levensechte knuffels hebben met de hond, genieten van een streepje zon, cultuur opsnuiven op speciale plekjes op aarde, een stukje muziek spelen op de piano, …

Ik ben een freedom chaser en wellness seeker. Ik wil passievol en energiek leven zodat ik jou kan helpen in je zoektocht naar je eigen ‘ik’ en je het vertrouwen geven om je eigen pad te volgen.

Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, rouw na verlies, (leer)stress, onzekerheid, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres.

Jessica Benedetto

Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Ik ben Joachim (°1982), heb een fijne relatie en ben trotse co-ouder van twee unieke kinderen.

Ik omschrijf mezelf als: sociaal, authentiek en creatief met gevoel voor humor. Ik ben geboeid door wat je motiveert en/of juist belemmert in je leven.

Sinds 2005 heb ik als jeugd- en gezinsprofessional in diverse functies beroepservaring opgedaan.

Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Dit doe ik deels vanuit mijn eigen zoektocht en proces en wat me dit heeft bijgebracht.

Joachim Ramaekers

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Voetreflexologie

Voetreflexologie voor ieder van u.

We leven in een maatschappij waar de verwachtingen hoog zijn, we volle agenda’s trotseren en ook nog graag ontspannen. Wanneer die drukte en de bijhorende stress blijft aanhouden, heeft dit automatisch een weerslag op onze gezondheid.

Heel wat mensen kampen met lichamelijke of mentale klachten die veroorzaakt worden door ons drukke leven. Het veroorzaakt blokkades of verstoring in het lichaam die het lichaam zelf niet meer krijgt opgelost.  Klachten zoals hoofdpijn, nek-en schouderpijn, rugklachten, spijsverteringsproblemen, burn-out, hormonale disbalans, terugkerende blaasontstekingen, migraine, algemeen je niet goed voelen, slaapproblemen,…. Allemaal klachten waardoor we minder goed functioneren en ons niet lekker in ons vel voelen.

Hilde Broekx

Voetreflexologie

Creatieve therapie

“Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

Welkom! Ik ben Claudia Münstermann, beeldend (creatief) therapeut en ergotherapeut.

Samen met jou wil ik graag op weg gaan in je eigen creatieve proces. Hierbij is het niet nodig om creatief aangelegd te zijn. Binnen een veilige ruimte krijg jij de tijd om jezelf te erkennen, verkennen en herkennen in jouw eigen authentieke proces door aan de slag te gaan met verschillende media.

Claudia Münstermann

Creatieve therapeut

Coach voor volwassenen, stress/burn-out, emotie-, systemische en loopbaancoaching.

Je kan bij mij terecht voor een warme hands-on coachende aanpak, waarin je volledig jezelf kan en mag zijn.  Met focus op wat er nu bij jou leeft en aanschouwd wil worden.

In onze maatschappij wordt buikgevoel en intuïtie vaak overschreven door ons verstand. We blijven onbewust beschermingsmechanismes gebruiken, die ons nu niét meer dienen. Als je weerstand voelt om hier iets aan te doen,  is dit heel menselijk.

Hallo, ik ben Philippe (°1983), getrouwd met Isabelle, vader van Alexine en Andreas.
Een groot deel van mijn leven was ik gedeconnecteerd met een stuk van mezelf. Na een lang proces kwam ik opnieuw dichter bij mezelf.  Voor échte verandering heb je iemand nodig die je een spiegel voorhoudt. In kaart brengen wat in de weg staat en omvormen naar iets dat beter voor je werkt.

Voor volwassenen die sterker willen staan in relatie tot mensen tout court of om willen gaan met “lastige” emoties als angst, schuldgevoelens, verdriet of boosheid, verslavingsgedrag en niet werkende coping strategieën aanpakken. Loopbaanbegeleiding

Mijn achtergrond ligt in talrijke methodieken o.a. systemisch werk, trauma-coaching, en emotie-coaching.

Philippe Heyninck

Coach voor volwassenen

maak een afspraak

In therapie stemmen we ons af op jouw als persoon

ben je een prater, eerder creatief of sportief? De therapeuten hebben aandacht voor alle facetten van gezondheid: mentaal, fysiek en voeding


  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Philippe Heyninck

  Coach voor volwassenen, stress/burn-out, emotie-, systemische en loopbaancoaching

  Je kan bij mij terecht voor een warme hands-on coachende aanpak, waarin je volledig jezelf kan en mag zijn.  Met focus op wat er nu bij jou leeft en aanschouwd wil worden.

  therapeuten

  Liesbeth Janssen

  Lichaam, body en mind Therapist

  Dans, muziek en beeldende therapie speciaal gericht op hele jonge kinderen 2-12 jaar, reflex integratie therapie, ouder/kind coaching.

  therapeuten

  Lien Vranken

  Coach voor jongeren en volwassenen

  Word jij ook wel eens opgeslorpt door de drukte van het leven of zie je door het bos de bomen niet meer? Voel je je soms onzeker als jongere, ouder, partner, collega, …? Loopt het soms moeilijk op school of met vrienden? Voel je je uitgeblust, angstig en gestresseerd? Heb je er nood aan om alles eens op een rijtje te zetten? Om structuur te krijgen in de wanorde? We zoeken samen naar een traject dat bij jou past.

  therapeuten

  Erica van den Hoff

  Psychotherapeut gespecialiseerd in verslavingszorg, trauma en ASS

  Als therapeut vind ik het belangrijk om jou als persoon evenwaardig te laten voelen en samen op zoek te gaan naar wat jou het beste kan helpen. Jij als expert in jouw leven, ik als mede-deskundige die theoretische- alsook praktijkkennis kan bieden.

  therapeuten

  Nicoline Voskamp

  Traumatherapeut

  Ik ben Nicoline, 57 jaar en werkzaam als psycholoog, met ervaring en kennis van de dieptepsychologie. Eveneens werk ik met familie en organisatie systemen en hun invloed op het geestelijk welbevinden van de afzonderlijke leden waarbij ik ook gebruik maak van paarden.

  therapeuten

  Claudia Münstermann

  Creatieve therapeut

  “Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

  therapeuten

  Hilde Broekx

  Hallo! Ik ben Hilde Broekx, gehuwd en trotse mama van twee zonen. Als sociaal assistent is het altijd mijn missie geweest om mensen te helpen. Vooral mensen die in hun leven belemmerd worden, zich niet goed voelen of niet mee kunnen in de snelheid van de maatschappij. Zo geef ik al bijna 30 vorming aan laaggeschoolden in Genk. Enkele jaren geleden kwam ik zelf in aanraking met voetreflexologie en ik was geraakt. Via de voeten kon je voelen waar de stress vast zit. Kan je stimulansen geven om dingen te herstellen. Wat een wonderbaarlijke technieken. Ik volgende al heel wat cursussen om me te verdiepen in deze wereld.  Nu, enkele jaren later, kan ikzelf als voetreflexologe mensen helpen.

  therapeuten

  Joke Venmans

  Body-mind therapeut

  Als Body-mind therapeut stap ik graag samen met jou in een leerproces naar innerlijke rust, bewustwording en veerkracht. Vanuit een totaal mensbeeld en de tools voor het in evenwicht brengen van gezondheid neem ik je mee op reis om je eigen levenskwaliteit te verhogen. Daarnaast leer je je hoogsensitiviteit en stressgevoeligheid om te buigen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. Graag ga ik met jou op weg, zodat jij dichter bij jezelf kan komen, innerlijke rust kan vinden en veerkrachtiger door het leven kan gaan.

  therapeuten

  Lieve Meesters

  Erkend familiaal bemiddelaar en jurist Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening. Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding.  Wanneer kinderen problemen ervaren tijdens een scheiding, brengen we ouders terug op één lijn. Ik sta mensen hier graag in bij.  

  therapeuten

  Els Herremans

  Coach voor professionals, business coach en iedereen die in zijn job of leven wil groeien naar de next-level! Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives). Volwassenen, business  

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen. We bekijken dit vanuit Voice dialogen, existentiële therapie en een ervaringsgerichte benadering. Jongeren en volwassenen    

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie. Dit doen we vanuit FKC of massagetherapie. Jongeren, volwassenen en ouderen.

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Als psychotherapeut, klinisch pedagoog en zaakvoerder beleef ik mijn passie 'mensen & ondernemingen laten groeien ten volle 100%. Ik stem mijn therapie/coaching af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, paard, hartcoherentie en stressreducerende technieken. Business, volwassenen en jongeren

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels (relatie) en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Koppels, volwassenen

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog. Jongeren, volwassenen en kinderen

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Als coach en loopbaanbegeleidster helpt ze je te ontdekken wat je echt wil. Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken. Jongeren, volwassenen, business

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.