voor volwassenen en ouderen

Het leven zit vol uitdagingen soms leuke, soms moeilijke.

Uitdagingen die eigen zijn aan de leeftijd (het zoeken van een job, kinderen die het huis verlaten, pensioen, …), uitdagingen die op je pad komen (relaties die moeilijk verlopen, rouw, … ) of veranderingen in jezelf (depressies, angsten, wie wil ik zijn,….)

ZEGG biedt coaching, therapie, groepssessies, lezingen en vormingen aan om je met deze uitdagingen te helpen.

In therapie stemmen we ons af op jou als persoon; ben je een prater, eerder creatief of sportief? De therapeuten hebben aandacht voor alle facetten van onze gezondheid: mentaal, fysiek en ook op vlak van voeding. Dit alles vanuit jouw persoon: ben je iemand die veel denkt of kan je net met je hele lichaam voelen wat je wil? De begeleiding wordt afgesteld op wat jij nodig hebt.

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Mijn naam is Klara Vandevorst, geboren in 1978 en mama van 2 kinderen.

Samen met mijn partner wonen we nu al verschillende jaren in Diepenbeek. In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog . We verliezen onszelf zo snel in het opnemen van verschillende rollen, werk, verwachtingen, enz. Mindfulness is een manier om weer dichter bij jezelf te komen en bewust te kiezen voor wat je wenst. En vanuit je kern verbinding maken met anderen, met het leven i.p.v. het gevoel hebben soms geleefd te worden.

Klara Vandevorst

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

Herstelt en versterkt jouw veerkracht zodat plezier centraal staat in je job en je leven!

Grietje is een erkend coach en al meer dan 25 jaar actief in het bedrijfsleven, ze heeft een passie voor mensen en hun vraagstukken. Door haar gevoel voor humor is ze ontwapenend, waardoor de mensen zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

Ze zet haar werkervaring en professionele opleidingen in om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan. Door hen vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de omgeving te leren kijken, helpt ze hen zo hun doel te bereiken.

Haar domein is assertiviteitscoaching, teamcoaching, loopbaancoaching, stresscoaching en herstel van burn-out.

Grietje Bijnens

Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

Klinisch psycholoog, neuropsychologie & systeemtherapie

Ik ben Daisy Thijs (°1983) en studeerde in 2006 af als psychologe aan Maastricht University, optie neuropsychologie.

Ik ben tevens systeemtherapeut i.o. Ik deed ervaring op binnen de revalidatie, diagnostiek, liaisonpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Momenteel werk ik in Medisch Centrum Sint-Jozef, ook in Munsterbilzen. Binnen ZEGG ligt mijn interesseveld in het begeleiden van volwassenen, gezinnen en koppels. Als therapeut vind ik het belangrijk om een goede afstemming te vinden zodat we samen in een veilig klimaat kunnen samenwerken aan een zoektocht naar verbinding. Verbinding met elkaar, met ons gevoel en met onze wensen

Daisy Thijs

Klinisch psycholoog, neuropsychologie & systeemtherapie

Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

Ik ben Jessica. Partner van Niki. Mama van twee jongens Sam en Noah. We wonen allemaal samen met onze harige viervoeter in het kleine gezellige Eigenbilzen.

Ik sta in het leven om vooral te genieten van de kleine dingen: een thee drinken met een vriendin, onnozele babbeltjes voeren die echt nergens over gaan met de kinderen, levensechte knuffels hebben met de hond, genieten van een streepje zon, cultuur opsnuiven op speciale plekjes op aarde, een stukje muziek spelen op de piano, …

Ik ben een freedom chaser en wellness seeker. Ik wil passievol en energiek leven zodat ik jou kan helpen in je zoektocht naar je eigen ‘ik’ en je het vertrouwen geven om je eigen pad te volgen.

Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, rouw na verlies, (leer)stress, onzekerheid, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres.

Jessica Benedetto

Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

Klinisch psycholoog

Met veel enthousiasme stel ik mij kort voor. Ik ben Ilaria Collu, 25 jaar jong en klinisch psycholoog voor jongeren en (jong)volwassenen.

Psycholoog zijn betekende voor mij “anderen helpen” en daar was ik trots op. Gaandeweg heb ik ontdekt hoe belangrijk en waardevol het is om in eerste instantie jezelf te helpen. In therapie gaan zie ik dan ook als kiezen voor jezelf, iets wat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ik vind het dan ook enorm moedig van jou dat je hier bent. In mijn aanpak kijk ik naar jou als geheel. Zowel lichaam als geest vind ik belangrijk om terug in harmonie te komen. Samen gaan we op zoek naar balans in jouw leven en verbinding met jezelf. Dit is de basis voor welzijn en zelfvertrouwen in je doelen, relaties en ambities.

Ik werk met volwassenen en ouderen rond hechtingsstijlen, rouw, persoonlijkheidsproblemen, emotieregulatie, traumaverwerking, hechting, ….

Ilaria Collu

Klinisch psycholoog

Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

Mijn naam is Ann. Ik ben mama van 3, wereldreiziger, creatieve mooimaker
en beeldend therapeut.  

Reeds 20 jaar geleden studeerde ik af als ergotherapeut. Ik werkte in de tussentijd in de drughulpverlening, pleegzorg en deed maatschappelijk werk in het buitenland. In 2018 startte ik de BanaBa Creatieve Therapie (optie beeldende therapie) aan de PXL en volgde een opleiding tot kindertherapeut aan de Educatieve Academie. Momenteel werk ik deeltijds als beeldend therapeut op de K-dienst van het OPZ in Geel en deeltijds als zelfstandig beeldend therapeut hier in het kinder- en jongerenteam van ZEGG.

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie. Dat wil zeggen dat we in plaats van praten vooral veel gaan doen. Door middel van het werken met verschillende creatieve materialen gaan we samen op zoek naar manieren om jezelf uit te drukken in beelden, vormen en kleuren. In het creatieve proces ontstaat er ruimte om al doende gedachten, gevoelens en emoties te exploreren en te laten bestaan. In beeld kan er steeds bewogen worden en geoefend met nieuwe manieren van denken, voelen en doen. Stap voor stap herstellen we zo het evenwicht.

Om beeldende therapie te volgen hoef je niet creatief te zijn. Iedereen heeft een eigen beeldtaal en samen ga ik graag met je op weg om die van jou te ontdekken.

Ann Maes

Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

Welkom iedereen! Ik ben Julie Rogiers, Psychologisch Consulent en Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving.

Bij mij kunnen jongeren en volwassenen terecht die op zoek zijn naar hun persoonlijke pad van bewustwording en groei, het leren accepteren van zichzelf en het kunnen plaatsen van moeilijke situaties. We stappen samen in een begeleidingsproces waar er in een veilige omgeving moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Je kan bij mij terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid. Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar dat is oké. Want wij hebben controle over hoe wij met dat leven omgaan en dat is de meest krachtige eigenschap die we bezitten.

Julie Rogiers

Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

Ik ben Liesbet Jansen en kom uit Oudsbergen. Mijn omgeving kent me als iemand die heel erg geïnteresseerd is in de gehele gezondheid van de mens, iemand die graag een luisterend oor biedt.

Het geeft me veel voldoening als ik voor mensen iets kan betekenen en hen in beweging kan brengen. Na jarenlange ervaring als leerkracht in het middelbaar onderwijs ben ik me beginnen omscholen om
mijn passie in de wereld te zetten. Ik werk met mensen die last hebben van stress/spanning of mensen die in een bepaalde situatie faalangstig zijn.
Ik reik hun concrete tools zoals een correcte ademhalingstechniek aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Het gevolg daarvan is dat ze terug in hun kracht gaan staan en meer evenwicht ervaren in hun brein en in de rest van hun lichaam.

Liesbet Jansen

Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Ik ben Joachim (°1982), heb een fijne relatie en ben trotse co-ouder van twee unieke kinderen.

Ik omschrijf mezelf als: sociaal, authentiek en creatief met gevoel voor humor. Ik ben geboeid door wat je motiveert en/of juist belemmert in je leven.

Sinds 2005 heb ik als jeugd- en gezinsprofessional in diverse functies beroepservaring opgedaan.

Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Dit doe ik deels vanuit mijn eigen zoektocht en proces en wat me dit heeft bijgebracht.

Joachim Ramaekers

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

maak een afspraak

In therapie stemmen we ons af op jouw als persoon

ben je een prater, eerder creatief of sportief? De therapeuten hebben aandacht voor alle facetten van gezondheid: mentaal, fysiek en voeding


  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Lieve Meesters

  Erkend familiaal bemiddelaar en jurist Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening. Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding. Ik sta mensen hier graag in bij.  

  therapeuten

  Els Herremans

  Coach voor professionals, business coach en iedereen die in zijn job of leven wil groeien naar de next-level! Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives).  

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen.  

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie.

  therapeuten

  Michiel Ritzen

  Kinder- en jongerenpsycholoog

  Bij mij kunnen kinderen, jongeren, jongvolwassene en hun ouders terecht met moeilijkheden zoals gedragsproblemen, laag zelfbeeld negatief denken, sociale problemen, rouw. ik help je je krachten ontdekken en een antwoord doeken op persoonlijke vragen ivm zelfontwikkeling, talenten, zingeving, ...  

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Mijn passie is pubers hun weg helpen vinden, jongvolwassen zien groeien, moeders en vaders zelfvertrouwen geven, ondernemers een volgende stap laten zetten. Ik stem mijn therapie af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, hartocherentie en stressreducerende technieken.

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt.

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog.

  therapeuten

  Daisy Thijs

  Klinisch psycholoog, neuropsychologie & systeemtherapie

  Ik deed ervaring op binnen de revalidatie, diagnostiek, liaisonpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Momenteel werk ik in Medisch Centrum Sint-Jozef, ook in Munsterbilzen. Binnen ZEGG ligt mijn interesseveld in het begeleiden van volwassenen, gezinnen en koppels.

  therapeuten

  Ilaria Collu

  Klinisch psycholoog

  Gaandeweg heb ik ontdekt hoe belangrijk en waardevol het is om in eerste instantie jezelf te helpen. In therapie gaan zie ik dan ook als kiezen voor jezelf, iets wat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ik vind het dan ook enorm moedig van jou dat je hier bent.

  therapeuten

  Liesbet Jansen

  Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

  Ik werk met mensen die last hebben van stress/spanning of mensen die in een bepaalde situatie faalangstig zijn. Ik reik hun concrete tools zoals een correcte ademhalingstechniek aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

  therapeuten

  Julie Rogiers

  Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

  Je kan bij mij terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid.

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

  therapeuten

  Jessica Benedetto

  Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

  Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, rouw na verlies, (leer)stress, onzekerheid, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres.

  therapeuten

  Ann Maes

  Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

  Mijn naam is Ann. Ik ben mama van 3, wereldreiziger, creatieve mooimaker en beeldend therapeut. Om beeldende therapie te volgen hoef je niet creatief te zijn. Iedereen heeft een eigen beeldtaal en samen ga ik graag met je op weg om die van jou te ontdekken.

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.