voor ouders en kinderen

Een kind opvoeden doe je niet alleen, ook niet als het voor jou of voor het kind even moeilijk is.

Bij ZEGG kan je terecht met vragen over de opvoedingsaanpak van de allerkleinst (huilbaby, zindelijkheid, moeilijke eter …) tot het afstemmen van de opvoedingswaarde die jullie als ouders willen hanteren.

Als kinderen zich niet goed voelen kan er een duidelijke aanleiding zijn (verlies- of rouwproces, scheiding, pesten, …). Het is niet altijd zo duidelijk en kinderen uiten hun verdriet of pijn vaak door moeilijk gedrag, hyperactiviteit, huilen, schreeuwen, stil zijn, slaapproblemen, woede… Als ouder voel je je dan soms machteloos, je weet niet meer hoe je het kan aanpakken. Bij ZEGG gaan we zowel met het kind als met de ouder aan de slag. Indien nodig werken we samen met school of andere hulpverleners. Met de kinderen werken we steeds op een speelse en creatieve manier en stemmen we ons af op hun leefwereld en mogelijkheden.

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Mijn naam is Klara Vandevorst, geboren in 1978 en mama van 2 kinderen.

Samen met mijn partner wonen we nu al verschillende jaren in Diepenbeek. In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog . We verliezen onszelf zo snel in het opnemen van verschillende rollen, werk, verwachtingen, enz. Mindfulness is een manier om weer dichter bij jezelf te komen en bewust te kiezen voor wat je wenst. En vanuit je kern verbinding maken met anderen, met het leven i.p.v. het gevoel hebben soms geleefd te worden.

Klara Vandevorst

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Kinderpsycholoog

Laura Paulussen

Kinderpsycholoog

Klinisch Pedagoog

Soms loop je in de opvoeding vast, stelt je kind gedrag waar je geen antwoord op weet.

Soms schrik je van je eigen reactie op je kind. Als orthopedagoge ga ik individueel aan de slag met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Naast het individueel werken met kinderen, richt ik mij ook tot ouders en bied ik opvoedingsondersteuning. Ik ga steeds op zoek naar wat kinderen willen zeggen met hun gedrag. Ontploft je kind als het thuis komt? Krijgt het teveel prikkels op school? Weet je even niet hoe je je kind kan helpen? Samen zoeken we hoe jullie als gezin terug verder kunnen.

Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

Emilie Marien

Klinisch Pedagoog

Voetreflexologie

Voetreflexologie voor ieder van u.

We leven in een maatschappij waar de verwachtingen hoog zijn, we volle agenda’s trotseren en ook nog graag ontspannen. Wanneer die drukte en de bijhorende stress blijft aanhouden, heeft dit automatisch een weerslag op onze gezondheid.

Heel wat mensen kampen met lichamelijke of mentale klachten die veroorzaakt worden door ons drukke leven. Het veroorzaakt blokkades of verstoring in het lichaam die het lichaam zelf niet meer krijgt opgelost.  Klachten zoals hoofdpijn, nek-en schouderpijn, rugklachten, spijsverteringsproblemen, burn-out, hormonale disbalans, terugkerende blaasontstekingen, migraine, algemeen je niet goed voelen, slaapproblemen,…. Allemaal klachten waardoor we minder goed functioneren en ons niet lekker in ons vel voelen.

Emilie Marien

Voetreflexologie

Creatieve therapie

“Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

Welkom! Ik ben Claudia Münstermann, beeldend (creatief) therapeut en ergotherapeut.

Samen met jou wil ik graag op weg gaan in je eigen creatieve proces. Hierbij is het niet nodig om creatief aangelegd te zijn. Binnen een veilige ruimte krijg jij de tijd om jezelf te erkennen, verkennen en herkennen in jouw eigen authentieke proces door aan de slag te gaan met verschillende media.

Claudia Münstermann

Creatieve therapeut

Coach voor jongeren en volwassenen

NIET PERFECT IS OOK GOED!

Ik ben Lien (1980), getrouwd en trotse mama van drie opgroeiende kinderen.

Word jij ook wel eens opgeslorpt door de drukte van het leven of zie je door het bos de bomen niet meer? Voel je je soms onzeker als jongere, ouder, partner, collega, …?

Loopt het soms moeilijk op school of met vrienden? Voel je je uitgeblust, angstig en gestresseerd? Heb je er nood aan om alles eens op een rijtje te zetten? Om structuur te krijgen in de wanorde?

Wel dat is helemaal niet vreemd! We verdwijnen allemaal wel eens in een wereld waarin woorden als moeten, perfect  zijn, presteren, … centraal staan.  In bepaalde situaties geraak je niet meer verder met je ouder vertrouwde kijk op het leven. Soms ben je gewoon ook te moe door ’te veel’, ’te lang’ sterk te zijn geweest … We zoeken samen naar een traject dat bij jou past.

Welke onderwerpen kunnen aan bod komen: ASS, stress, angst, sociale vaardigheden, hooggevoeligheid, balans werk- privé, genieten, je eigen kracht vinden, negatieve gedachten, zelfvertrouwen, assertiviteit, weerbaarheid, …

Overtuigd om actie te ondernemen? Ik neem je graag mee op weg en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Lien Vranken

Coach voor jongeren en volwassenen

Dans, muziek en beeldende therapie speciaal gericht op hele jonge kinderen 2-12 jaar, reflex integratie therapie, ouder/kind coaching.

Herken je bij je kind één van onderstaande:
Schrijfproblematiek, leerproblematiek, motorische problematiek, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, slaapproblemen, aandachtsproblemen, bewegingsonrust, (faal)angst, gebrek aan zelfvertrouwen, eenzaamheid, onrust, verdriet, niet thuis voelen op aarde, …

Ik ben Liesbeth Janssen mama van Ella en voel een hele sterke, natuurlijke verbondenheid met kinderen.

Een kind is in wezen heel, puur en verbonden. Maar reeds op jonge leeftijd of zelfs in de baarmoeder kunnen er dingen gebeuren die ogenschijnlijk niet zo erg zijn maar toch reeds een indruk achterlaten bij het kind. Het kind is dan de weg kwijt. Graag neem ik het kind mee op reis terug naar zijn essentie en stralende zelf. Ik doe dit via beweging, dans, muziek, schilderen, tekenen, reflexintegratie,… Ik stem mij af op de nood van het kind. Ik gebruik het medium dat op dat moment het meeste aansluit.

Reeds meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs als danspedagoog. Deze ervaring, het mogen observeren van dansende kinderen leerde mij dat het lichaam een bron van informatie herbergt die heel veel vertelt over het mentale, emotionele en sociale welzijn van het kind. Het lichaam is eerlijk. Ook via dit lichaam kan ik opnieuw andere verbindingen herstellen. Spelenderwijs neem ik het kind bij de hand en maak ik een pad naar zelfwaarde, meer zelfkennis, zelfrespect en zelfliefde.

Spontaan Ontspannen Leven is mijn levensmotto met een vleugje kunstzinnigheid. Ik hou van buitenbeentjes, voor mij is elk kind een buitenbeentje met een unieke bijdrage aan deze wereld. Dat uniek zijn opnieuw ontdekken geeft vleugels.
Welkom.

Daarnaast koester ik een diepe verbinding met kinderen met ASS, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, ADHD en ADD maar eigenlijk zijn ze allen zo uniek en zie ik ver voorbij een naam, een etiket of en label.

Overtuigd om actie te ondernemen? Ik neem je graag mee op weg en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Liesbeth Janssen

Coach voor kinderen en jongeren

maak een afspraak

Voor je kind of voor jullie als ouder(s)

We bekijken samen tijdens een intakegesprek hoe we jullie het beste kunnen helpen.


  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Philippe Heyninck

  Coach voor volwassenen, stress/burn-out, emotie-, systemische en loopbaancoaching

  Je kan bij mij terecht voor een warme hands-on coachende aanpak, waarin je volledig jezelf kan en mag zijn.  Met focus op wat er nu bij jou leeft en aanschouwd wil worden.

  therapeuten

  Liesbeth Janssen

  Lichaam, body en mind Therapist

  Dans, muziek en beeldende therapie speciaal gericht op hele jonge kinderen 2-12 jaar, reflex integratie therapie, ouder/kind coaching.

  therapeuten

  Lien Vranken

  Coach voor jongeren en volwassenen

  Word jij ook wel eens opgeslorpt door de drukte van het leven of zie je door het bos de bomen niet meer? Voel je je soms onzeker als jongere, ouder, partner, collega, …? Loopt het soms moeilijk op school of met vrienden? Voel je je uitgeblust, angstig en gestresseerd? Heb je er nood aan om alles eens op een rijtje te zetten? Om structuur te krijgen in de wanorde? We zoeken samen naar een traject dat bij jou past.

  therapeuten

  Erica van den Hoff

  Psychotherapeut gespecialiseerd in verslavingszorg, trauma en ASS

  Als therapeut vind ik het belangrijk om jou als persoon evenwaardig te laten voelen en samen op zoek te gaan naar wat jou het beste kan helpen. Jij als expert in jouw leven, ik als mede-deskundige die theoretische- alsook praktijkkennis kan bieden.

  therapeuten

  Nicoline Voskamp

  Traumatherapeut

  Ik ben Nicoline, 57 jaar en werkzaam als psycholoog, met ervaring en kennis van de dieptepsychologie. Eveneens werk ik met familie en organisatie systemen en hun invloed op het geestelijk welbevinden van de afzonderlijke leden waarbij ik ook gebruik maak van paarden.

  therapeuten

  Claudia Münstermann

  Creatieve therapeut

  “Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

  therapeuten

  Hilde Broekx

  Hallo! Ik ben Hilde Broekx, gehuwd en trotse mama van twee zonen. Als sociaal assistent is het altijd mijn missie geweest om mensen te helpen. Vooral mensen die in hun leven belemmerd worden, zich niet goed voelen of niet mee kunnen in de snelheid van de maatschappij. Zo geef ik al bijna 30 vorming aan laaggeschoolden in Genk. Enkele jaren geleden kwam ik zelf in aanraking met voetreflexologie en ik was geraakt. Via de voeten kon je voelen waar de stress vast zit. Kan je stimulansen geven om dingen te herstellen. Wat een wonderbaarlijke technieken. Ik volgende al heel wat cursussen om me te verdiepen in deze wereld.  Nu, enkele jaren later, kan ikzelf als voetreflexologe mensen helpen.

  therapeuten

  Joke Venmans

  Body-mind therapeut

  Als Body-mind therapeut stap ik graag samen met jou in een leerproces naar innerlijke rust, bewustwording en veerkracht. Vanuit een totaal mensbeeld en de tools voor het in evenwicht brengen van gezondheid neem ik je mee op reis om je eigen levenskwaliteit te verhogen. Daarnaast leer je je hoogsensitiviteit en stressgevoeligheid om te buigen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. Graag ga ik met jou op weg, zodat jij dichter bij jezelf kan komen, innerlijke rust kan vinden en veerkrachtiger door het leven kan gaan.

  therapeuten

  Lieve Meesters

  Erkend familiaal bemiddelaar en jurist Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening. Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding.  Wanneer kinderen problemen ervaren tijdens een scheiding, brengen we ouders terug op één lijn. Ik sta mensen hier graag in bij.  

  therapeuten

  Els Herremans

  Coach voor professionals, business coach en iedereen die in zijn job of leven wil groeien naar de next-level! Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives). Volwassenen, business  

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen. We bekijken dit vanuit Voice dialogen, existentiële therapie en een ervaringsgerichte benadering. Jongeren en volwassenen    

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie. Dit doen we vanuit FKC of massagetherapie. Jongeren, volwassenen en ouderen.

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Als psychotherapeut, klinisch pedagoog en zaakvoerder beleef ik mijn passie 'mensen & ondernemingen laten groeien ten volle 100%. Ik stem mijn therapie/coaching af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, paard, hartcoherentie en stressreducerende technieken. Business, volwassenen en jongeren

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels (relatie) en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Koppels, volwassenen

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog. Jongeren, volwassenen en kinderen

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Als coach en loopbaanbegeleidster helpt ze je te ontdekken wat je echt wil. Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken. Jongeren, volwassenen, business

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.