voor jongeren en jongvolwassen

Psychische moeilijkheden (piekeren, laag zelfbeeld, sociale problemen,…) horen bij het wandelen op de weg naar volwassenheid. Samen zoeken we de weg die voor jou het eenvoudigste is.

Sommige jongeren worden geconfronteerd met scheidingen, trauma’s, liefdesverdriet, eetproblemen, agressie, angst, seksuele problemen … Bij ZEGG kan je terecht om hierover te praten of er creatief mee aan de slag te gaan. We ontdekken samen je talenten en kijken wat jij nodig hebt om verder te kunnen.

Tijdens de therapie staat de jongere centraal en bekijken we in welke mate ouders en school betrokken worden.

Klinisch Pedagoog

Soms loop je in de opvoeding vast, stelt je kind gedrag waar je geen antwoord op weet.

Soms schrik je van je eigen reactie op je kind. Als orthopedagoge ga ik individueel aan de slag met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Naast het individueel werken met kinderen, richt ik mij ook tot ouders en bied ik opvoedingsondersteuning. Ik ga steeds op zoek naar wat kinderen willen zeggen met hun gedrag. Ontploft je kind als het thuis komt? Krijgt het teveel prikkels op school? Weet je even niet hoe je je kind kan helpen? Samen zoeken we hoe jullie als gezin terug verder kunnen.

Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

Emilie Marien

Klinisch Pedagoog

Creatieve therapeut en Yoga docent

Een wereldreiziger met een backpack vol verhaallijnen en ontmoetingen. Deze draag ik dagelijks met mij mee en is gevuld met de kracht van zachtheid, echtheid, empathie, enthousiasme, creativiteit, mindfulness en yoga.

Zijn woorden soms niet genoeg om uit te drukken wat er in je omgaat? Vind je praten moeilijk of onaangenaam? Dan kan de toegankelijke aard van creatieve therapie een mogelijkheid zijn. Zo kan één beeld vaak meer zeggen dan 1000 woorden. 

Een creatief therapeut kan helpen om via je verbeelding je innerlijke leefwereld aan het woord te laten met lijnen, vormen en kleuren. Door expressie te geven aan je innerlijke wereld wordt het mogelijk om ze te begrijpen, te verbinden, een plaats te geven, los te laten of te veranderen. Kunnen uiten wat in je leeft, werkt bevrijdend en rustgevend. Je krijgt de tijd en de veilige ruimte om te experimenteren met diverse materialen, ervaringen op te doen in het hier en nu en te groeien in jouw uniek proces.

Belangrijk is dat je helemaal geen artistieke aanleg nodig hebt om met een creatief therapeut in zee te gaan. Elk proces kan een brug naar het onbewuste zijn en waardevolle inzichten opleveren. Denk je dat creatieve therapie jou kan helpen? Dan ga ik graag samen met onze rugzakken op reis.

Morena Palombo

Creatieve therapeut

Klinisch psycholoog

Begeleiding / therapie voor kinderen, jongeren, (jong)volwassen en ouders als je vastloopt in je eigen verhaal.

Als je dit tekstje aan het lezen bent, wil dit in de meeste gevallen zeggen dat jij je zorgen
maakt (over jezelf of over iemand in je omgeving) of dat je momenteel vastloopt in je eigen
verhaal of je gezinsverhaal. Ik ga samen met jou op zoek naar hoe we jou verhaal kunnen begrijpen én dit samen verder vorm kunnen geven. Centraal hierin staat voor mij dat ik mensen in verbinding en vanuit afstemming ont-MOET en dat we samen gaan ont-WIKKELEN.
Ik ben Laura en ik ben iemand die vanuit haar hart, warmte en in afstemming leeft. Er brandt
een verlangen in mij om anderen te ondersteunen in hun eigen zoektocht. Een aantal van
mijn kernwoorden zijn liefde, bewust mama zijn, de zon, vuur, voelsprieten, contact maken
vanuit echtheid en actief luisteren.

Laura Paulussen

Psycholoog, IV-therapeut

Pedagogisch coach, ASS coach, ergotherapeut

Kinderen helpen groeien, is het mooiste wat er is!

Mijn warme bubbel kent mij als een gevoelsmens met een luisterend oor, zorgzaam, stoer & scherp, speels met het hart op de tong.  Met veel enthousiasme, warmte en leergierigheid werk ik als ergotherapeut in het buitengewoon lager onderwijs. De juiste therapiesessies uitwerken op maat van de kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen is de leukste uitdaging die er voor mij is. 

Vooral de kinderen met een diagnose ASS en kinderen met een zwaardere emotionelere rugzak, daar heb ik een zwak voor. Hun zien groeien en sterker worden is het dankbaarste wat er is voor mij. Samen op weg, een juist pad vinden, individueel en/of samen met de ouders. Dat is mijn passie!

De opleidingen tot kinder- & jongerencoach hebben mij veel inzichten gegeven om de kinderen met de juiste handvaten te omarmen en hier verder in te begeleiden. De verschillende verdiepingen hieromtrent hebben mij zowel als therapeut maar zeker ook als persoon sterker gemaakt.

Als ergotherapeut ga ik graag de verbinding aan met je zoon/dochter én met jullie als ouders om te groeien naar een omgeving die jouw kind nodig heeft.

An Nijs

Coach, ergo-therapeut

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Mijn naam is Klara Vandevorst, geboren in 1978 en mama van 2 kinderen.

Samen met mijn partner wonen we nu al verschillende jaren in Diepenbeek. In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog . We verliezen onszelf zo snel in het opnemen van verschillende rollen, werk, verwachtingen, enz. Mindfulness is een manier om weer dichter bij jezelf te komen en bewust te kiezen voor wat je wenst. En vanuit je kern verbinding maken met anderen, met het leven i.p.v. het gevoel hebben soms geleefd te worden.

Klara Vandevorst

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Teamcoach, loopbaancoach, leren studeren, assertiviteitscoach & studiekeuze +16

Herstelt en versterkt jouw veerkracht zodat plezier centraal staat in je job en je leven!

Grietje is een erkend coach en al meer dan 25 jaar actief in het bedrijfsleven, ze heeft een passie voor mensen en hun vraagstukken. Door haar gevoel voor humor is ze ontwapenend, waardoor de mensen zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

Ze zet haar werkervaring en professionele opleidingen in om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan. Door hen vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de omgeving te leren kijken, helpt ze hen zo hun doel te bereiken.

Haar domein is assertiviteitscoaching, teamcoaching, loopbaancoaching, stresscoaching en herstel van burn-out.

Grietje Bijnens

Teamcoach, loopbaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

FKC therapeut, mindfulnesscoach, energetisch massagetherapeut

Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf.

Vanuit mijn ervaring als FKC-therapeut, mindfulness-coach en energetisch massagetherapeut ga ik graag met jou op pad.

Als vrouw van én mama van 3 kinderen ben ik altijd op zoek geweest naar de juiste balans. Maar ook professioneel iets doen met mijn eigen unieke talenten en mogelijkheden, hiermee echt een verschil kunnen maken voor iemand anders, was op een bepaald moment mijn ultieme doel.

Als energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut en individuele (mindfulness) coach ga ik graag met jou op zoek naar de mogelijkheden in jezelf, naar je eigen kracht, je eigen kern. Ik gebruik hiervoor technieken die ik doorheen de jaren in diverse cursussen aangeboden kreeg (FKC, Compassie, mindfulness, ACT…). Zowel mentale als lichamelijke klachten kunnen aan bod komen.

An Elen

FKC therapeut, mindfulness, massage

Voetreflexologie

Voetreflexologie voor ieder van u.

We leven in een maatschappij waar de verwachtingen hoog zijn, we volle agenda’s trotseren en ook nog graag ontspannen. Wanneer die drukte en de bijhorende stress blijft aanhouden, heeft dit automatisch een weerslag op onze gezondheid.

Heel wat mensen kampen met lichamelijke of mentale klachten die veroorzaakt worden door ons drukke leven. Het veroorzaakt blokkades of verstoring in het lichaam die het lichaam zelf niet meer krijgt opgelost.  Klachten zoals hoofdpijn, nek-en schouderpijn, rugklachten, spijsverteringsproblemen, burn-out, hormonale disbalans, terugkerende blaasontstekingen, migraine, algemeen je niet goed voelen, slaapproblemen,…. Allemaal klachten waardoor we minder goed functioneren en ons niet lekker in ons vel voelen.

Hilde Broekx

Voetreflexologie

Creatieve therapie

“Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

Welkom! Ik ben Claudia Münstermann, beeldend (creatief) therapeut en ergotherapeut.

Samen met jou wil ik graag op weg gaan in je eigen creatieve proces. Hierbij is het niet nodig om creatief aangelegd te zijn. Binnen een veilige ruimte krijg jij de tijd om jezelf te erkennen, verkennen en herkennen in jouw eigen authentieke proces door aan de slag te gaan met verschillende media.

Claudia Münstermann

Creatieve therapeut

Traumatherapie

Ik ben Nicoline, 57 jaar en werkzaam als psycholoog, met ervaring en kennis van de dieptepsychologie en diverse culturele achtergronden. Eveneens werk ik met familie en organisatie systemen en hun invloed op het geestelijk welbevinden van de afzonderlijke leden waarbij ik ook gebruik maak van paarden.

Mijn werkwijze is samen-werken en ont-dekken wat er gaande is in het huidige moment in je leven, waarbij ik zoveel mogelijk luister en spiegel. Mijn levensmotto is, zo binnen zo buiten.

Ik werk vanuit presentie en hanteer verschillende methodieken en oefeningen om verder en dieper te kijken onder het oppervlak.

Graag help ik je verder als er sprake is van burnout en boreout klachten, angst gerelateerde problematiek als onzekerheid, twijfel, buitengesloten en alleen voelen, geen keuzes kunnen maken, hevige onrust, depressieve klachten, zingevingsvragen, stress en spanningsklachten, trauma gerelateerde problematiek.

Naast volwassenen werk ik ook graag met jongvolwassenen vanaf 17, 18 jaar.

Voel je vrij contact met mij op te nemen als je vragen hebt.

Nicoline Voskamp

traumatherapeut

maak een afspraak

De eerste stap is vaak de moeilijkste.

Als jongere mag je dan ook kiezen of je liever alleen komt of liever met een van je ouders/opvoeders.


  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Philippe Heyninck

  Coach voor volwassenen, stress/burn-out, emotie-, systemische en loopbaancoaching

  Je kan bij mij terecht voor een warme hands-on coachende aanpak, waarin je volledig jezelf kan en mag zijn.  Met focus op wat er nu bij jou leeft en aanschouwd wil worden.

  therapeuten

  Liesbeth Janssen

  Lichaam, body en mind Therapist

  Dans, muziek en beeldende therapie speciaal gericht op hele jonge kinderen 2-12 jaar, reflex integratie therapie, ouder/kind coaching.

  therapeuten

  Lien Vranken

  Coach voor jongeren en volwassenen

  Word jij ook wel eens opgeslorpt door de drukte van het leven of zie je door het bos de bomen niet meer? Voel je je soms onzeker als jongere, ouder, partner, collega, …? Loopt het soms moeilijk op school of met vrienden? Voel je je uitgeblust, angstig en gestresseerd? Heb je er nood aan om alles eens op een rijtje te zetten? Om structuur te krijgen in de wanorde? We zoeken samen naar een traject dat bij jou past.

  therapeuten

  Erica van den Hoff

  Psychotherapeut gespecialiseerd in verslavingszorg, trauma en ASS

  Als therapeut vind ik het belangrijk om jou als persoon evenwaardig te laten voelen en samen op zoek te gaan naar wat jou het beste kan helpen. Jij als expert in jouw leven, ik als mede-deskundige die theoretische- alsook praktijkkennis kan bieden.

  therapeuten

  Nicoline Voskamp

  Traumatherapeut

  Ik ben Nicoline, 57 jaar en werkzaam als psycholoog, met ervaring en kennis van de dieptepsychologie. Eveneens werk ik met familie en organisatie systemen en hun invloed op het geestelijk welbevinden van de afzonderlijke leden waarbij ik ook gebruik maak van paarden.

  therapeuten

  Claudia Münstermann

  Creatieve therapeut

  “Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

  therapeuten

  Hilde Broekx

  Hallo! Ik ben Hilde Broekx, gehuwd en trotse mama van twee zonen. Als sociaal assistent is het altijd mijn missie geweest om mensen te helpen. Vooral mensen die in hun leven belemmerd worden, zich niet goed voelen of niet mee kunnen in de snelheid van de maatschappij. Zo geef ik al bijna 30 vorming aan laaggeschoolden in Genk. Enkele jaren geleden kwam ik zelf in aanraking met voetreflexologie en ik was geraakt. Via de voeten kon je voelen waar de stress vast zit. Kan je stimulansen geven om dingen te herstellen. Wat een wonderbaarlijke technieken. Ik volgende al heel wat cursussen om me te verdiepen in deze wereld.  Nu, enkele jaren later, kan ikzelf als voetreflexologe mensen helpen.

  therapeuten

  Joke Venmans

  Body-mind therapeut

  Als Body-mind therapeut stap ik graag samen met jou in een leerproces naar innerlijke rust, bewustwording en veerkracht. Vanuit een totaal mensbeeld en de tools voor het in evenwicht brengen van gezondheid neem ik je mee op reis om je eigen levenskwaliteit te verhogen. Daarnaast leer je je hoogsensitiviteit en stressgevoeligheid om te buigen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. Graag ga ik met jou op weg, zodat jij dichter bij jezelf kan komen, innerlijke rust kan vinden en veerkrachtiger door het leven kan gaan.

  therapeuten

  Lieve Meesters

  Erkend familiaal bemiddelaar en jurist Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening. Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding.  Wanneer kinderen problemen ervaren tijdens een scheiding, brengen we ouders terug op één lijn. Ik sta mensen hier graag in bij.  

  therapeuten

  Els Herremans

  Coach voor professionals, business coach en iedereen die in zijn job of leven wil groeien naar de next-level! Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives). Volwassenen, business  

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen. We bekijken dit vanuit Voice dialogen, existentiële therapie en een ervaringsgerichte benadering. Jongeren en volwassenen    

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie. Dit doen we vanuit FKC of massagetherapie. Jongeren, volwassenen en ouderen.

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Als psychotherapeut, klinisch pedagoog en zaakvoerder beleef ik mijn passie 'mensen & ondernemingen laten groeien ten volle 100%. Ik stem mijn therapie/coaching af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, paard, hartcoherentie en stressreducerende technieken. Business, volwassenen en jongeren

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels (relatie) en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Koppels, volwassenen

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog. Jongeren, volwassenen en kinderen

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Als coach en loopbaanbegeleidster helpt ze je te ontdekken wat je echt wil. Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken. Jongeren, volwassenen, business

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.