voor jongeren en jongvolwassen

Psychische moeilijkheden (piekeren, laag zelfbeeld, sociale problemen,…) horen bij het wandelen op de weg naar volwassenheid. Samen zoeken we de weg die voor jou het eenvoudigste is.

Sommige jongeren worden geconfronteerd met scheidingen, trauma’s, liefdesverdriet, eetproblemen, agressie, angst, seksuele problemen … Bij ZEGG kan je terecht om hierover te praten of er creatief mee aan de slag te gaan. We ontdekken samen je talenten en kijken wat jij nodig hebt om verder te kunnen.

Tijdens de therapie staat de jongere centraal en bekijken we in welke mate ouders en school betrokken worden.

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Mijn naam is Klara Vandevorst, geboren in 1978 en mama van 2 kinderen.

Samen met mijn partner wonen we nu al verschillende jaren in Diepenbeek. In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog . We verliezen onszelf zo snel in het opnemen van verschillende rollen, werk, verwachtingen, enz. Mindfulness is een manier om weer dichter bij jezelf te komen en bewust te kiezen voor wat je wenst. En vanuit je kern verbinding maken met anderen, met het leven i.p.v. het gevoel hebben soms geleefd te worden.

Klara Vandevorst

Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

Herstelt en versterkt jouw veerkracht zodat plezier centraal staat in je job en je leven!

Grietje is een erkend coach en al meer dan 25 jaar actief in het bedrijfsleven, ze heeft een passie voor mensen en hun vraagstukken. Door haar gevoel voor humor is ze ontwapenend, waardoor de mensen zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

Ze zet haar werkervaring en professionele opleidingen in om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan. Door hen vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de omgeving te leren kijken, helpt ze hen zo hun doel te bereiken.

Haar domein is assertiviteitscoaching, teamcoaching, loopbaancoaching, stresscoaching en herstel van burn-out.

Grietje Bijnens

Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

Klinisch psycholoog

Met veel enthousiasme stel ik mij kort voor. Ik ben Ilaria Collu, 25 jaar jong en klinisch psycholoog voor jongeren en (jong)volwassenen.

Psycholoog zijn betekende voor mij “anderen helpen” en daar was ik trots op. Gaandeweg heb ik ontdekt hoe belangrijk en waardevol het is om in eerste instantie jezelf te helpen. In therapie gaan zie ik dan ook als kiezen voor jezelf, iets wat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ik vind het dan ook enorm moedig van jou dat je hier bent. In mijn aanpak kijk ik naar jou als geheel. Zowel lichaam als geest vind ik belangrijk om terug in harmonie te komen. Samen gaan we op zoek naar balans in jouw leven en verbinding met jezelf. Dit is de basis voor welzijn en zelfvertrouwen in je doelen, relaties en ambities.

Ik werk met volwassenen en ouderen rond hechtingsstijlen, rouw, persoonlijkheidsproblemen, emotieregulatie, traumaverwerking, hechting, ….

Ilaria Collu

Klinisch psycholoog

Kinderpsycholoog

In 2020 rondde ik mijn opleiding Master in de klinische en gezondheidspsychologie aan de KULeuven af.

Aanvullend start ik in maart 2021 met een therapieopleiding (Acceptance and Commitment Therapy) gericht op kinderen en jongeren. Behalve kinderen (en hun ouders) en jongeren kunnen ook jongvolwassenen bij mij terecht met hun moeilijkheden en/of problemen. Twijfel je of je aan het juiste adres bent? Aarzel dan zeker niet om me te contacteren in verband met je vraag.”

Michiel Ritzen

Kinderpsycholoog

Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

Mijn naam is Ann. Ik ben mama van 3, wereldreiziger, creatieve mooimaker
en beeldend therapeut.  

Reeds 20 jaar geleden studeerde ik af als ergotherapeut. Ik werkte in de tussentijd in de drughulpverlening, pleegzorg en deed maatschappelijk werk in het buitenland. In 2018 startte ik de BanaBa Creatieve Therapie (optie beeldende therapie) aan de PXL en volgde een opleiding tot kindertherapeut aan de Educatieve Academie. Momenteel werk ik deeltijds als beeldend therapeut op de K-dienst van het OPZ in Geel en deeltijds als zelfstandig beeldend therapeut hier in het kinder- en jongerenteam van ZEGG.

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie. Dat wil zeggen dat we in plaats van praten vooral veel gaan doen. Door middel van het werken met verschillende creatieve materialen gaan we samen op zoek naar manieren om jezelf uit te drukken in beelden, vormen en kleuren. In het creatieve proces ontstaat er ruimte om al doende gedachten, gevoelens en emoties te exploreren en te laten bestaan. In beeld kan er steeds bewogen worden en geoefend met nieuwe manieren van denken, voelen en doen. Stap voor stap herstellen we zo het evenwicht.

Om beeldende therapie te volgen hoef je niet creatief te zijn. Iedereen heeft een eigen beeldtaal en samen ga ik graag met je op weg om die van jou te ontdekken.

Ann Maes

Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

Welkom iedereen! Ik ben Julie Rogiers, Psychologisch Consulent en Psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving.

Bij mij kunnen jongeren en volwassenen terecht die op zoek zijn naar hun persoonlijke pad van bewustwording en groei, het leren accepteren van zichzelf en het kunnen plaatsen van moeilijke situaties. We stappen samen in een begeleidingsproces waar er in een veilige omgeving moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Je kan bij mij terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid. Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar dat is oké. Want wij hebben controle over hoe wij met dat leven omgaan en dat is de meest krachtige eigenschap die we bezitten.

Julie Rogiers

Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

Klinisch Pedagoog

Soms loop je in de opvoeding vast, stelt je kind gedrag waar je geen antwoord op weet.

Soms schrik je van je eigen reactie op je kind. Als orthopedagoge ga ik individueel aan de slag met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Naast het individueel werken met kinderen, richt ik mij ook tot ouders en bied ik opvoedingsondersteuning. Ik ga steeds op zoek naar wat kinderen willen zeggen met hun gedrag. Ontploft je kind als het thuis komt? Krijgt het teveel prikkels op school? Weet je even niet hoe je je kind kan helpen? Samen zoeken we hoe jullie als gezin terug verder kunnen.

Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

Emilie Marien

Klinisch Pedagoog

Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

Ik ben Liesbet Jansen en kom uit Oudsbergen. Mijn omgeving kent me als iemand die heel erg geïnteresseerd is in de gehele gezondheid van de mens, iemand die graag een luisterend oor biedt.

Het geeft me veel voldoening als ik voor mensen iets kan betekenen en hen in beweging kan brengen. Na jarenlange ervaring als leerkracht in het middelbaar onderwijs ben ik me beginnen omscholen om
mijn passie in de wereld te zetten. Ik werk met mensen die last hebben van stress/spanning of mensen die in een bepaalde situatie faalangstig zijn.
Ik reik hun concrete tools zoals een correcte ademhalingstechniek aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Het gevolg daarvan is dat ze terug in hun kracht gaan staan en meer evenwicht ervaren in hun brein en in de rest van hun lichaam.

Liesbet Jansen

Handelsregentaat, hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

Creatief therapeut

Bij creatieve therapie ga je je persoonlijk verhaal vormgeven aan de hand van verschillende materialen en technieken. Door middel van deze actieve handelingsvorm zal je contact leren maken met je emoties en je gevoelens leren uiten. Het aanvoelen van en het werken met het medium staan centraal, je moet voor deze therapievorm dus zeker geen creatief talent hebben.

Tijdens ons intake gesprek gaan we reeds beeldend aan de slag, zodat je meteen een duidelijk idee hebt van wat deze therapievorm inhoudt. Ik vind het erg belangrijk dat je je comfortabel voelt, zowel bij mij als therapeut als bij de therapie zelf, zodat we in wederzijds vertrouwen kunnen bouwen aan jouw traject.

De meest uiteenlopende vragen of moeilijkheden kunnen aan bod komen. We gaan samen beeldend op zoek naar waar je in vastloopt en onderzoeken mogelijke oplossingen hiervoor. Zowel jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht.

Karolien Bollen

Creatief therapeut, leerkracht

maak een afspraak

De eerste stap is vaak de moeilijkste.

Als jongere mag je dan ook kiezen of je liever alleen komt of liever met een van je ouders/opvoeders.


  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Kelly Vandereycken

  Klinisch en Gezondheidspsychologe, Relatie-, Gezins-, en Systeemtherapeut i.o.

  Klinisch- en Gezondheidspsychologe worden was voor mij geen moeilijke keuze. Zowel familie, vrienden als kennissen kwamen vroeger, en nog steeds, spontaan naar mij toe om hun verhaal te vertellen, hun hart te luchten en/of advies te vragen.

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen.  

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie.

  therapeuten

  Michiel Ritzen

  Kinder- en jongerenpsycholoog

  Bij mij kunnen kinderen, jongeren, jongvolwassene en hun ouders terecht met moeilijkheden zoals gedragsproblemen, laag zelfbeeld negatief denken, sociale problemen, rouw. ik help je je krachten ontdekken en een antwoord doeken op persoonlijke vragen ivm zelfontwikkeling, talenten, zingeving, ...  

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Mijn passie is pubers hun weg helpen vinden, jongvolwassen zien groeien, moeders en vaders zelfvertrouwen geven, ondernemers een volgende stap laten zetten. Ik stem mijn therapie af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, hartocherentie en stressreducerende technieken.

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt.

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog.

  therapeuten

  Daisy Thijs

  Klinisch psycholoog, neuropsychologie & systeemtherapie

  Ik deed ervaring op binnen de revalidatie, diagnostiek, liaisonpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Momenteel werk ik in Medisch Centrum Sint-Jozef, ook in Munsterbilzen. Binnen ZEGG ligt mijn interesseveld in het begeleiden van volwassenen, gezinnen en koppels.

  therapeuten

  Ilaria Collu

  Klinisch psycholoog

  Gaandeweg heb ik ontdekt hoe belangrijk en waardevol het is om in eerste instantie jezelf te helpen. In therapie gaan zie ik dan ook als kiezen voor jezelf, iets wat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ik vind het dan ook enorm moedig van jou dat je hier bent.

  therapeuten

  Liesbet Jansen

  Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

  Ik werk met mensen die last hebben van stress/spanning of mensen die in een bepaalde situatie faalangstig zijn. Ik reik hun concrete tools zoals een correcte ademhalingstechniek aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

  therapeuten

  Julie Rogiers

  Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

  Je kan bij mij terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid.

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

  therapeuten

  Jessica Benedetto

  Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

  Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, rouw na verlies, (leer)stress, onzekerheid, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres.

  therapeuten

  Ann Maes

  Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

  Mijn naam is Ann. Ik ben mama van 3, wereldreiziger, creatieve mooimaker en beeldend therapeut. Om beeldende therapie te volgen hoef je niet creatief te zijn. Iedereen heeft een eigen beeldtaal en samen ga ik graag met je op weg om die van jou te ontdekken.

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.