Laura Paulussen

Kinderpsycholoog
Therapeut voor kinderen, jongeren en ouders

info@zegg.be

Klinisch kinder en jongeren psycholoog, psychotherapeut Interactionele Vormgeving (I.O) en
gepassioneerd door Afgestemd Opvoeden.

Begeleiding / therapie voor kinderen, jongeren, (jong)volwassen en ouders?

Als je dit teksje aan het lezen bent, wil dit in de meeste gevallen zeggen dat jij je zorgen
maakt (over jezelf of over iemand in je omgeving) of dat je momenteel vastloopt in je eigen
verhaal of je gezinsverhaal.
Ik ga samen met jou op zoek naar hoe we jou verhaal kunnen begrijpen én dit samen verder
vorm kunnen geven.
Centraal hierin staat voor mij dat ik mensen in verbinding en vanuit afstemming ont-MOET
en dat we samen gaan ont-WIKKELEN.
Ik ben Laura en ik ben iemand die vanuit haar hart, warmte en in afstemming leeft. Er brandt
een verlangen in mij om anderen te ondersteunen in hun eigen zoektocht. Een aantal van
mijn kernwoorden zijn liefde, bewust mama zijn, de zon, vuur, voelsprieten, contact maken
vanuit echtheid en actief luisteren.

Lieve Meesters

Erkend familiaal bemiddelaar

Familiaal bemiddelaar - jurist

Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening.

 

Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding. Ik sta mensen hier graag in bij.

Als familiemens, echtgenote en moeder van 3 -inmiddels volwassen- kinderen, gaat mijn aandacht daarbij in het bijzonder naar de kinderen.
Als familiaal bemiddelaar en jurist kies ik voor een efficiënte, oplossingsgerichte en rustgevende aanpak.

Ook in emotioneel belastende periodes van langdurige ziekte en zorgnoden help ik graag familiale spanningen wegwerken die daardoor kunnen ontstaan en begeleid ik bij het zoeken naar oplossingen.

Ik geloof heel sterk in bemiddeling. Elke situatie is anders, en dankzij bemiddeling komen er oplossingen op maat tot stand waarin iedereen zich kan vinden.

 

Joke Venmans

Body-mind therapie

Body- Mind therapeute

Graag stap ik samen met jou in een leerproces naar innerlijke rust,
bewustwording en veerkracht.

Welkom, mijn naam is Joke (°1974), trotse mama van 2 jongvolwassen zonen. Als maatschappelijk werker begeleidde ik verschillende doelgroepen zoals mensen met psychische en psychiatrische moeilijkheden, hersenletsels en spierziekten. Al snel startte mijn zoektocht naar holistische methoden om de vitaliteit, bewustwording en het zelfhelend vermogen van mensen te vergroten. Ik bekwaamde mij als massagetherapeut, herborist en wellnesscoach (yoga, mindfulness, aromatherapie…) en verzorg sinds 2009 de opleiding holistic pulsing in de Wellnessacademie. Het postgraduaat somato-psychopedagogie gaf mij een totaalbeeld en de tools voor het in evenwicht brengen van gezondheid op zowel lichamelijk als psychologisch vlak.

Deze reis heeft mijn eigen levenskwaliteit enorm verhoogd, ik leerde mijn hoogsensitiviteit en stressgevoeligheid ombuigen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. Graag ga ik met jou op
weg, zodat jij dichter bij jezelf kan komen, innerlijke rust kan vinden en veerkrachtiger
door het leven kan gaan.

An Elen

Maatschappelijk werk, energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

Energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf.

Vanuit mijn ervaring als FKC-therapeut, mindfulness-coach en energetisch massagetherapeut ga ik graag met jou op pad.

Als vrouw van én mama van 3 kinderen ben ik altijd op zoek geweest naar de juiste balans. Maar ook professioneel iets doen met mijn eigen unieke talenten en mogelijkheden, hiermee echt een verschil kunnen maken voor iemand anders, was op een bepaald moment mijn ultieme doel.

Als energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut en individuele (mindfulness) coach ga ik graag met jou op zoek naar de mogelijkheden in jezelf, naar je eigen kracht, je eigen kern. Ik gebruik hiervoor technieken die ik doorheen de jaren in diverse cursussen aangeboden kreeg (FKC, Compassie, mindfulness, ACT…). Zowel mentale als lichamelijke klachten kunnen aan bod komen.

Geertje Bellers

Hartcoherentietrainer & ademcoach

Hartcoherentietrainer en ademcoach

Jouw adem is de afstandsbediening van je lichaam.

Spanning, ontspanning en ademhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je ademhaling heeft een invloed op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Ik help je graag om hiervan bewust te worden en je ademhaling in te zetten wanneer spanning en stress de bovenhand krijgt.

Via diverse opleidingen en masterclasses heb ik me helemaal verdiept in Hartcoherentie en ademwerk. Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je helpt om doelgericht, door middel van een eenvoudige ademhalingstechniek jouw lichaam en brein terug in balans te brengen.

Naast hartcoherentiecoach werk ik ook nog als freelance copywriter en communicatie consultant. Thuiskomen doe ik bij mijn man en 3 kinderen.

Nicoline Voskamp

Psycholoog

Traumatherapeut

Ik ben Nicoline, 57 jaar en werkzaam als psycholoog, met ervaring en kennis van de dieptepsychologie. Eveneens werk ik met familie en organisatie systemen en hun invloed op het geestelijk welbevinden van de afzonderlijke leden waarbij ik ook gebruik maak van paarden.

Vanuit de stad Rotterdam afkomstig en in de natuur neergestreken in België. De meeste ervaring heb ik opgedaan in het werken in oude stadsdelen door het begeleiden van (jonge) mensen met uiteenlopende culturele achtergronden, en ook over de grens in Afrika. Dat is ook mijn kracht, het kunnen werken met een diversiteit aan mensen met een diversiteit aan levensvragen en levens obstakels. Mijn werkwijze is samen-werken en ont-dekken wat er gaande is in het huidige moment in je leven, waarbij ik zoveel mogelijk luister en spiegel. Mijn levensmotto is, zo binnen zo buiten.

Wat voor mij belangrijk is in de relatie: gelijkwaardigheid, vertrouwen, samenwerking, veiligheid, authenticiteit, openheid, eerlijkheid en duidelijkheid.

Ik werk vanuit presentie en hanteer verschillende methodieken en oefeningen om verder en dieper te kijken onder het oppervlak.
Graag help ik je verder als er sprake is van burnout en boreout klachten, angst gerelateerde problematiek als onzekerheid, twijfel, buitengesloten en alleen voelen, geen keuzes kunnen maken, hevige onrust, depressieve klachten, zingevingsvragen, stress en spanningsklachten, trauma gerelateerde problematiek.
Naast volwassenen werk ik ook graag met jongvolwassenen vanaf 17, 18 jaar.

Voel je vrij contact met mij op te nemen als je vragen hebt.

Grietje Bijnens

Loopbaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18, teamcoach, stress- en burn-out coach

Loopbaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18, stress- en burn-out coach, teamcoach

Herstelt en versterkt jouw veerkracht zodat plezier centraal staat in je job en je leven!

Grietje is een erkend coach en al meer dan 25 jaar actief in het bedrijfsleven, ze heeft een passie voor mensen en hun vraagstukken. Door haar gevoel voor humor is ze ontwapenend, waardoor de mensen zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

Ze zet haar werkervaring en professionele opleidingen in om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan. Door hen vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de omgeving te leren kijken, helpt ze hen zo hun doel te bereiken.

Haar domein is assertiviteitscoaching, teamcoaching, loopbaancoaching, stresscoaching en herstel van burn-out.

Erica van den Hoff

Psychotherapeut, Psychologisch consulent, Master sociaal werk en EMDR-therapeut

Psychotherapeut gespecialiseerd in verslavingszorg, trauma en ASS.
Hallo! Mijn naam is Erica. Ik ben gepassioneerd door het werken met mensen, geïnteresseerd in levensverhalen en enthousiast om jou beter te leren kennen als persoon.

Als therapeut vind ik het belangrijk om jou als persoon evenwaardig te laten voelen en samen op zoek te gaan naar wat jou het beste kan helpen. Jij als expert in jouw leven, ik als mede-deskundige die theoretische- alsook praktijkkennis kan bieden. Dit doe ik enerzijds op basis van de opleidingen die ik gevolgd heb (en nog steeds volg) en anderzijds op basis van mijn therapeutische ervaring. Ik ben sinds 2017 tewerkgesteld in de verslavingszorg, waardoor verslaving mijn grootste expertise is. Omdat dit vaak gepaard gaat met onderliggende psychologische problemen, heb ik tevens ervaring opgebouwd in het werken met een uitgebreid spectrum aan psychische klachten. Binnen ZEGG richt ik me op het brede domein van volwassenen.

 

Els Herremans

Coach voor professionals, business coach, economicus

Coach voor professionals en iedereen die te maken heeft met stressklachten, business coach

Coach voor professionals en ondernemers en ieder die met stress- en burnout te maken heeft.

Ik bied graag een luisterend oor voor mensen die in hun job of in hun leven willen groeien naar de next-level. Samen denken we na en maken we een ontwikkelingsplan; waar sta ik nu en waar wil ik naar toe. Naast mijn coachings opleiding, gebruik ik mijn ervaring in het vinden van ‘levensevenwicht’ om jou te begeleiden. 

Het is voor mij belangrijk om mijn ervaring en kennis die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven te delen. Ondernemers begeleiden en vertrouwen geven in het uitwerken van hun businessplan is voor mij een uitdaging. 

Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. 

Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives).

Een belangrijk aandachtspunt is om in dit plan rekening te houden met jouw eigen persoonlijkheid, passie en de financiële haalbaarheid. Verder kan ik jou adviseren om bedrijfsprocessen helder te krijgen en eventueel te professionaliseren.

 

Emilie Marien

Klinisch pedagoog

Klinisch pedagoog, systeemtherapeut (i.o.)

Soms loop je in de opvoeding vast, stelt je kind gedrag waar je geen antwoord op weet.

Soms schrik je van je eigen reactie op je kind. Als orthopedagoge ga ik individueel aan de slag met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Naast het individueel werken met kinderen, richt ik mij ook tot ouders en bied ik opvoedingsondersteuning. Ik ga steeds op zoek naar wat kinderen willen zeggen met hun gedrag. Ontploft je kind als het thuis komt? Krijgt het teveel prikkels op school? Weet je even niet hoe je je kind kan helpen? Samen zoeken we hoe jullie als gezin terug verder kunnen.

Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

Morena Palombo

Creatief therapeut
Yoga docent

Creatief therapeut en yoga docent (in opleiding)

Welkom, ik ben Morena (°1994). Een wereldreiziger met een backpack vol verhaallijnen en ontmoetingen. Deze draag ik dagelijks met mij mee en is gevuld met de kracht van zachtheid, echtheid, empathie, enthousiasme, creativiteit, mindfulness en yoga.

Zijn woorden soms niet genoeg om uit te drukken wat er in je omgaat? Vind je praten moeilijk of onaangenaam? Dan kan de toegankelijke aard van creatieve therapie een mogelijkheid zijn. Zo kan één beeld vaak meer zeggen dan 1000 woorden. 

Een creatief therapeut kan helpen om via je verbeelding je innerlijke leefwereld aan het woord te laten met lijnen, vormen en kleuren. Door expressie te geven aan je innerlijke wereld wordt het mogelijk om ze te begrijpen, te verbinden, een plaats te geven, los te laten of te veranderen. Kunnen uiten wat in je leeft, werkt bevrijdend en rustgevend. Je krijgt de tijd en de veilige ruimte om te experimenteren met diverse materialen, ervaringen op te doen in het hier en nu en te groeien in jouw uniek proces.

Belangrijk is dat je helemaal geen artistieke aanleg nodig hebt om met een creatief therapeut in zee te gaan. Elk proces kan een brug naar het onbewuste zijn en waardevolle inzichten opleveren.

Denk je dat creatieve therapie jou kan helpen? Dan ga ik graag samen met onze rugzakken op reis.

Hedwig Vanlangenaeker

Counselor/coach
Voice Dialogue facilitator
Brainspotting

Counselor/coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

Het moment dat je kiest om er iets aan te doen, is het moment van verandering: proficiat!

Ik ben Hedwig en ik heb me gespecialiseerd in wat mensen drijft of wat hen net tegenhoudt om te kunnen zijn wie ze zijn. Deze ervaring en kennis wil ik graag inzetten om jou te helpen met de ongemakkelijkheden van het leven. Het moment dat je kiest om er iets aan te doen, is het moment van verandering: proficiat! Waar kan ik mogelijk een gids zijn:(faal)Angst//Depressie/dood en beperkingen/ontwikkelingsstoornissen/zinloosheid en zingeving/relaties/vrijheid/eenzaamheid en verbondenheid/ lastige emoties/keuzes maken/persoonlijke groei/bestaansrecht. Als counselor en exisentiële psycho-therapeut is voor mij de relatie met de cliënt het belangrijkste.

Als voice dialoque therapeut zet ik vooral in op de innerlijke criticus, van handelend ego naar het bewuste ego. Naar jezelf kijken als een persoon die omwille van opvoeding/situaites/trauma bepaalde patronen heeft ontwikkeld. Patronen die niet meer helpend zijn (de jas is te klein geworden). Op zoek gaan naar verandering om je zo beter te kunnen verhouden tot anderen of situaties op je levenspad.

Ik ben aangesloten bij een erkende beroepsvereniging: VVCEPC=Vlaamse vereniging voor cliëntgerichte-experientiele psychotherapie en counseling.Ik heb een erkenningsnummer bij de mutualiteit, zodat er een gedeeltelijke terugbetaling is.

Thema’s : faal (angst), post traumatische groei, levensvragen, bore out, burn out, eenzaamheid, beperkingen, zingeving, verruimen van zelfkennis, depressie, vastlopen in relaties thuis(partner/kinderen) en op het werk (macht, onmacht)

.

An Nijs

Ergotherapeute, Kinder- & jongerencoach

Ergotherapeut, psychomotorisch therapeut, kinder- & jongerencoach, opvoedcoach

Kinderen helpen groeien, is het mooiste wat er is!

Hallo! Mijn naam is An (°1981). Samen met mijn partner Sandro, mijn twee plusdochters en met de liefste hond van de hele wereld wonen wij in Bilzen (Waltwilder). 

Mijn warme bubbel kent mij als een gevoelsmens met een luisterend oor, zorgzaam, stoer & scherp, speels met het hart op de tong. 

Met veel enthousiasme, warmte en leergierigheid werk ik sinds 2004 als ergotherapeut in het buitengewoon lager onderwijs. De juiste therapiesessies uitwerken op maat van de kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen is de leukste uitdaging die er voor mij is. 

Vooral de kinderen met een diagnose ASS en kinderen met een zwaardere emotionelere rugzak, daar heb ik een zwak voor. Hun zien groeien en sterker worden is het dankbaarste wat er is voor mij. Samen op weg, een juist pad vinden, individueel en/of samen met de ouders. Dat is mijn passie!

Hoe wij omgaan met kinderen, hoe wij naar hun luisteren, hoe wij de dingen benoemen en aanpakken. Bepaalt vaak de manier van hoe de kinderen reageren naar zichzelf en naar ons. We kunnen niet verwachten van onze kinderen dat ze gepast gedrag vertonen als wij zelf niet het juiste voorbeeld geven. 

De opleidingen tot kinder- & jongerencoach hebben mij veel inzichten gegeven om de kinderen met de juiste handvaten te omarmen en hier verder in te begeleiden. De verschillende verdiepingen hieromtrent hebben mij zowel als therapeut maar zeker ook als persoon sterker gemaakt.

Als ergotherapeut ga ik graag de verbinding aan met je zoon/dochter én met jullie als ouders om te groeien naar een omgeving die jouw kind nodig heeft.

Klara Vandevorst

Systeempsychotherapie, mindfulness(training), (familie)opstellingen & ACT

Systeempsychotherapie, mindfulness(training), (familie)opstellingen & ACT

Hallo, ik ben Klara Vandevorst, geboren in 1978, mama van 2 kinderen en samenwonend te Diepenbeek.
Na mijn studies van maatschappelijk werk, heb ik me gespecialiseerd in het systeemtherapeutisch werken. Bijkomend volgde ik opleidingen tot mindfulnesstrainer, (familie) opsteller en ACT (acceptance and commitment therapy) –hulpverlener.

We maken allen deel uit van een groter geheel en soms lopen onze relaties of ons leven niet meer zo vlot als we willen. We voelen ons vastzitten of niet meer verbonden. Niet met de ander en soms ook niet meer met onszelf. Als therapeute help ik jou weer vat en zicht te krijgen op je eigen leven en wel-zijn. Naast individuele en/of gezinsgesprekken, bied ik ook mindfulnesstraining aan in groep. Dit zowel aan kinderen ( 7-11jaar), tieners als aan volwassenen. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer info of maak een afspraak.

Joachim Ramaekers

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Aangenaam! Ik ben Joachim (°1982), heb een fijne relatie en ben trotse co-ouder van twee unieke kinderen. Ik omschrijf mezelf als: sociaal, authentiek en creatief, met gevoel voor humor. 

Sinds 2005 heb ik in diverse functies gewerkt als jeugd- en gezinsprofessional.

Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Dit doe ik deels vanuit mijn eigen zoektocht en proces en wat me dit heeft bijgebracht.

Je kunt bij mij terecht voor relatieproblemen, burn-out & bore-out, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, perfectionisme, hoogsensitiviteit (HSP), parentificatie, …

Hilde Broekx

Voetenreflexelogie

Voetreflexologie

Hallo! Ik ben Hilde Broekx, gehuwd en trotse mama van twee zonen. Als sociaal assistent is het altijd mijn missie geweest om mensen te helpen. Vooral mensen die in hun leven belemmerd worden, zich niet goed voelen of niet mee kunnen in de snelheid van de maatschappij. Zo geef ik al bijna 30 vorming aan laaggeschoolden in Genk. Enkele jaren geleden kwam ik zelf in aanraking met voetreflexologie en ik was geraakt. Via de voeten kon je voelen waar de stress vast zit. Kan je stimulansen geven om dingen te herstellen. Wat een wonderbaarlijke technieken. Ik volgende al heel wat cursussen om me te verdiepen in deze wereld.  Nu, enkele jaren later, kan ikzelf als voetreflexologe mensen helpen. Ik hou ervan om er te zijn voor mensen en hun welzijn te verbeteren. Voetreflexologie is een geweldige manier om stress te verminderen, het immuunsysteem te versterken en de balans tussen lichaam en geest weer te herstellen.

Voetreflexologie brengt je lichaam en geest in beweging. En is een mooie aanvulling bij andere therapieën. Het versterkt je eigen herstellende vermogen maar ook de therapie waarmee je bezig bent.

Wees steeds welkom om het zelf te proberen en de voordelen te ontdekken!

Sofie Herremans

Zaakvoerder ZEGG, klinisch pedagoog & IV therapeut
Ambassadeur Meditation Moments

Zaakvoerder ZEGG, klinisch pedagoog & IV therapeut

Als ondernemer,  moeder van twee tieners weet ik dat een balans vinden tussen een gezinsleven, een uitdagende job en vrouw zijn een blijvende zoektocht is.

Uit mijn jarenlange ervaring als klinisch pedagoog en psychotherapeut weet ik dan ook dat deze en andere levensvragen heel wat stress kunnen opleveren.

Mijn passie is om mensen hun weg helpen vinden en ondernemers een volgende stap laten zetten. Specifiek voor ondernemers bied ik ondernemerstrajecten naar welzijn waarbij we focussen op wat jij nodig hebt om te kunnen groeien als mens en als ondernemer. Afhankelijk van de inhoud van het traject is het mogelijk om dit traject te ondertsteunen  met KMO portefeuille of werkbaarheidscheques.

Ik help je naar meer bewustwording en stem het therapeutische traject af op wat jij nodig hebt. Hierbij gebruik ik creatieve technieken, ACT, EMDR, hartcoherentie, dier- en natuur en stress-reducerende technieken of zoeken we wat jij nodig hebt.

Claudia Münstermann

Creatieve therapeut

Creatieve therapeut

“Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

Welkom! Ik ben Claudia Münstermann, beeldend (creatief) therapeut en ergotherapeut.

Samen met jou wil ik graag op weg gaan in je eigen creatieve proces. Hierbij is het niet nodig om creatief aangelegd te zijn. Binnen een veilige ruimte krijg jij de tijd om jezelf te erkennen, verkennen en herkennen in jouw eigen authentieke proces door aan de slag te gaan met verschillende media.

Lien Vranken

Auti-coach, stress-en burnoutcoach, levenscoaching

Auti-coach, stress-en burnoutcoach, levenscoaching

NIET PERFECT IS OOK GOED!

Ik ben Lien (1980), getrouwd en trotse mama van drie opgroeiende kinderen. 

Word jij ook wel eens opgeslorpt door de drukte van het leven of zie je door het bos de bomen niet meer? Voel je je soms onzeker als jongere, ouder, partner, collega, …?

Loopt het soms moeilijk op school of met vrienden? Voel je je uitgeblust, angstig en gestresseerd? Heb je er nood aan om alles eens op een rijtje te zetten? Om structuur te krijgen in de wanorde?

Wel dat is helemaal niet vreemd! We verdwijnen allemaal wel eens in een wereld waarin woorden als moeten, perfect  zijn, presteren, … centraal staan.  In bepaalde situaties geraak je niet meer verder met je ouder vertrouwde kijk op het leven. Soms ben je gewoon ook te moe door ’te veel’, ’te lang’ sterk te zijn geweest … We zoeken samen naar een traject dat bij jou past.

Welke onderwerpen kunnen aan bod komen: ASS, stress, angst, sociale vaardigheden, hooggevoeligheid, balans werk- privé, genieten, je eigen kracht vinden, negatieve gedachten, zelfvertrouwen, assertiviteit, weerbaarheid, …

Overtuigd om actie te ondernemen? Ik neem je graag mee op weg en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Liesbeth Janssen

Dans, muziek en beeldend therapeut

Dans, muziek en beeldende therapie speciaal gericht op hele jonge kinderen 2-12 jaar, reflex integratie therapie, ouder/kind coaching.

Herken je bij je kind één van onderstaande:
Schrijfproblematiek, leerproblematiek, motorische problematiek, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, slaapproblemen, aandachtsproblemen, bewegingsonrust, (faal)angst, gebrek aan zelfvertrouwen, eenzaamheid, onrust, verdriet, niet thuis voelen op aarde, …

Ik ben Liesbeth Janssen mama van Ella en voel een hele sterke, natuurlijke verbondenheid met kinderen.

Een kind is in wezen heel, puur en verbonden. Maar reeds op jonge leeftijd of zelfs in de baarmoeder kunnen er dingen gebeuren die ogenschijnlijk niet zo erg zijn maar toch reeds een indruk achterlaten bij het kind. Het kind is dan de weg kwijt. Graag neem ik het kind mee op reis terug naar zijn essentie en stralende zelf. Ik doe dit via beweging, dans, muziek, schilderen, tekenen, reflexintegratie,… Ik stem mij af op de nood van het kind. Ik gebruik het medium dat op dat moment het meeste aansluit.

Reeds meer dan 25 jaar ben ik werkzaam in het onderwijs als danspedagoog. Deze ervaring, het mogen observeren van dansende kinderen leerde mij dat het lichaam een bron van informatie herbergt die heel veel vertelt over het mentale, emotionele en sociale welzijn van het kind.  Ook via dit lichaam kan ik opnieuw andere verbindingen herstellen. Spelenderwijs neem ik het kind bij de hand en maak ik een pad naar zelfwaarde, meer zelfkennis, zelfrespect en zelfliefde.

Spontaan Ontspannen Leven is mijn levensmotto met een vleugje kunstzinnigheid. Ik hou van buitenbeentjes, voor mij is elk kind een buitenbeentje met een unieke bijdrage aan deze wereld. Dat uniek zijn opnieuw ontdekken geeft vleugels.
Welkom.

Daarnaast koester ik een diepe verbinding met kinderen met ASS, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, ADHD en ADD maar eigenlijk zijn ze allen zo uniek en zie ik ver voorbij een naam, een etiket of en label.

Overtuigd om actie te ondernemen? Ik neem je graag mee op weg en kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Philippe Heyninck

Coach voor volwassenen, stress/burn-out, emotie-, systemische en loopbaancoaching.

Coach voor volwassenen, stress/burn-out, emotie-, systemische en loopbaancoaching.

Je kan bij mij terecht voor een warme hands-on coachende aanpak, waarin je volledig jezelf kan en mag zijn.  Met focus op wat er nu bij jou leeft en aanschouwd wil worden.

 

In onze maatschappij wordt buikgevoel en intuïtie vaak overschreven door ons verstand. We blijven onbewust beschermingsmechanismes gebruiken, die ons nu niét meer dienen. Als je weerstand voelt om hier iets aan te doen,  is dit heel menselijk.

Hallo, ik ben Philippe (°1983), getrouwd met Isabelle, vader van Alexine en Andreas. Een groot deel van mijn leven was ik gedeconnecteerd met een stuk van mezelf. Na een lang proces kwam ik opnieuw dichter bij mezelf.  Voor échte verandering heb je iemand nodig die je een spiegel voorhoudt. In kaart brengen wat in de weg staat en omvormen naar iets dat beter voor je werkt.

Voor volwassenen die sterker willen staan in relatie tot mensen tout court of om willen gaan met “lastige” emoties als angst, schuldgevoelens, verdriet of boosheid, verslavingsgedrag en niet werkende coping strategieën aanpakken. Loopbaanbegeleiding.

Mijn achtergrond ligt in talrijke methodieken o.a. systemisch werk, trauma-coaching, en emotie-coaching.

maak een afspraak

Een afspraak maken?

Maak hieronder uw afspraak.


  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Philippe Heyninck

  Coach voor volwassenen, stress/burn-out, emotie-, systemische en loopbaancoaching

  Je kan bij mij terecht voor een warme hands-on coachende aanpak, waarin je volledig jezelf kan en mag zijn.  Met focus op wat er nu bij jou leeft en aanschouwd wil worden.

  therapeuten

  Liesbeth Janssen

  Lichaam, body en mind Therapist

  Dans, muziek en beeldende therapie speciaal gericht op hele jonge kinderen 2-12 jaar, reflex integratie therapie, ouder/kind coaching.

  therapeuten

  Lien Vranken

  Coach voor jongeren en volwassenen

  Word jij ook wel eens opgeslorpt door de drukte van het leven of zie je door het bos de bomen niet meer? Voel je je soms onzeker als jongere, ouder, partner, collega, …? Loopt het soms moeilijk op school of met vrienden? Voel je je uitgeblust, angstig en gestresseerd? Heb je er nood aan om alles eens op een rijtje te zetten? Om structuur te krijgen in de wanorde? We zoeken samen naar een traject dat bij jou past.

  therapeuten

  Erica van den Hoff

  Psychotherapeut gespecialiseerd in verslavingszorg, trauma en ASS

  Als therapeut vind ik het belangrijk om jou als persoon evenwaardig te laten voelen en samen op zoek te gaan naar wat jou het beste kan helpen. Jij als expert in jouw leven, ik als mede-deskundige die theoretische- alsook praktijkkennis kan bieden.

  therapeuten

  Nicoline Voskamp

  Traumatherapeut

  Ik ben Nicoline, 57 jaar en werkzaam als psycholoog, met ervaring en kennis van de dieptepsychologie. Eveneens werk ik met familie en organisatie systemen en hun invloed op het geestelijk welbevinden van de afzonderlijke leden waarbij ik ook gebruik maak van paarden.

  therapeuten

  Claudia Münstermann

  Creatieve therapeut

  “Meer dan we soms denken definieert creativiteit ons als mensen. Daarmee bezig zijn, actief of receptief, therapeutisch of recreatief, is dan ook helend, ook en in het bijzonder als we in een kwetsbare toestand zijn. Kunst helpt ons weer aanknopen met onszelf en de wereld en is dan ook van onschatbaar belang voor de geestelijke gezondheid(szorg).”

  therapeuten

  Hilde Broekx

  Hallo! Ik ben Hilde Broekx, gehuwd en trotse mama van twee zonen. Als sociaal assistent is het altijd mijn missie geweest om mensen te helpen. Vooral mensen die in hun leven belemmerd worden, zich niet goed voelen of niet mee kunnen in de snelheid van de maatschappij. Zo geef ik al bijna 30 vorming aan laaggeschoolden in Genk. Enkele jaren geleden kwam ik zelf in aanraking met voetreflexologie en ik was geraakt. Via de voeten kon je voelen waar de stress vast zit. Kan je stimulansen geven om dingen te herstellen. Wat een wonderbaarlijke technieken. Ik volgende al heel wat cursussen om me te verdiepen in deze wereld.  Nu, enkele jaren later, kan ikzelf als voetreflexologe mensen helpen.

  therapeuten

  Joke Venmans

  Body-mind therapeut

  Als Body-mind therapeut stap ik graag samen met jou in een leerproces naar innerlijke rust, bewustwording en veerkracht. Vanuit een totaal mensbeeld en de tools voor het in evenwicht brengen van gezondheid neem ik je mee op reis om je eigen levenskwaliteit te verhogen. Daarnaast leer je je hoogsensitiviteit en stressgevoeligheid om te buigen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. Graag ga ik met jou op weg, zodat jij dichter bij jezelf kan komen, innerlijke rust kan vinden en veerkrachtiger door het leven kan gaan.

  therapeuten

  Lieve Meesters

  Erkend familiaal bemiddelaar en jurist Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening. Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding.  Wanneer kinderen problemen ervaren tijdens een scheiding, brengen we ouders terug op één lijn. Ik sta mensen hier graag in bij.  

  therapeuten

  Els Herremans

  Coach voor professionals, business coach en iedereen die in zijn job of leven wil groeien naar de next-level! Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives). Volwassenen, business  

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen. We bekijken dit vanuit Voice dialogen, existentiële therapie en een ervaringsgerichte benadering. Jongeren en volwassenen    

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie. Dit doen we vanuit FKC of massagetherapie. Jongeren, volwassenen en ouderen.

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Als psychotherapeut, klinisch pedagoog en zaakvoerder beleef ik mijn passie 'mensen & ondernemingen laten groeien ten volle 100%. Ik stem mijn therapie/coaching af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, paard, hartcoherentie en stressreducerende technieken. Business, volwassenen en jongeren

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels (relatie) en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Koppels, volwassenen

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog. Jongeren, volwassenen en kinderen

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Als coach en loopbaanbegeleidster helpt ze je te ontdekken wat je echt wil. Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken. Jongeren, volwassenen, business

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.