Samanta Manieri

Creatieve therapeute, ACT

Creatieve therapeute, ACT

Graag ga ik samen met jou op zoek naar datgene wat momenteel moeilijk loopt in jouw leven en in je innerlijke leefwereld.

Hallo, ik ben Samanta. Gehuwd en mama van een dochtertje.
Ik sta open en spontaan in het leven en geloof in steeds (her-) vinden van mogelijkheden.
Graag ga ik samen met jou op zoek naar datgene wat momenteel moeilijk loopt in jouw leven en in je innerlijke leefwereld.
Beeldende therapie is ervaringsgerichte therapievorm waarbij de beleving en vooral het ‘doen’ centraal staat in de therapie.
Dit wil zeggen dat ik je via creatieve werkvormen en materialen help, om uitdrukking te geven aan je gedachten en emoties, interne strubbelingen, verlangens…
Tijdens dit proces gaan we op zoek naar datgene dat waardevol is in je leven en vanuit je eigen authentieke kracht hiernaar toe werken.

Ik doe dit afgestemd op jouw belevingswereld en mogelijkheden,
waarbij het beeldend werken ook gecombineerd kan worden met ACT (Acceptance and Commitment Therapy), poëzie en muziek, en zelfs ook met de sterren (westerse astrologie als reflectiemethode).
Zowel kinderen, jongeren als volwassenen en ouderen zijn welkom.
Als verpleegkundige heb ik jaren ervaring ook in het werken met personen in hun laatste levensfase.
Zijn er onverwerkte kwesties die steeds weer terug komen, loop je ergens in vast of wens je in je laatste levensfase een verbindend moment met je naasten te beleven of uitdrukking geven waar moeilijk woorden voor te vinden zijn. Ook dan kan ik er voor je zijn.

Indien verplaatsen moeilijk gaat vanwege lichamelijke beperkingen, is er de mogelijkheid om
aan huis te komen.

An Elen

Maatschappelijk werk, energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

Energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf.

Vanuit mijn ervaring als FKC-therapeut, mindfulness-coach en energetisch massagetherapeut ga ik graag met jou op pad.

Als vrouw van én mama van 3 kinderen ben ik altijd op zoek geweest naar de juiste balans. Maar ook professioneel iets doen met mijn eigen unieke talenten en mogelijkheden, hiermee echt een verschil kunnen maken voor iemand anders, was op een bepaald moment mijn ultieme doel.

Als energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut en individuele (mindfulness) coach ga ik graag met jou op zoek naar de mogelijkheden in jezelf, naar je eigen kracht, je eigen kern. Ik gebruik hiervoor technieken die ik doorheen de jaren in diverse cursussen aangeboden kreeg (FKC, Compassie, mindfulness, ACT…). Zowel mentale als lichamelijke klachten kunnen aan bod komen.

Geertje Bellers

Hartcoherentietrainer & ademcoach

Hartcoherentietrainer en ademcoach

Jouw adem is de afstandsbediening van je lichaam.

Spanning, ontspanning en ademhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je ademhaling heeft een invloed op je fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Ik help je graag om hiervan bewust te worden en je ademhaling in te zetten wanneer spanning en stress de bovenhand krijgt.

Via diverse opleidingen en masterclasses heb ik me helemaal verdiept in Hartcoherentie en ademwerk. Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode die je helpt om doelgericht, door middel van een eenvoudige ademhalingstechniek jouw lichaam en brein terug in balans te brengen.

Naast hartcoherentiecoach werk ik ook nog als freelance copywriter en communicatie consultant. Thuiskomen doe ik bij mijn man en 3 kinderen.

Laura Paulussen

Kinderpsycholoog
Therapeut voor kinderen, jongeren en ouders

info@zegg.be

Klinisch kinder en jongeren psycholoog, psychotherapeut Interactionele Vormgeving (I.O) en
gepassioneerd door Afgestemd Opvoeden.

Begeleiding / therapie voor kinderen, jongeren, (jong)volwassen en ouders?

Als je dit teksje aan het lezen bent, wil dit in de meeste gevallen zeggen dat jij je zorgen
maakt (over jezelf of over iemand in je omgeving) of dat je momenteel vastloopt in je eigen
verhaal of je gezinsverhaal.
Ik ga samen met jou op zoek naar hoe we jou verhaal kunnen begrijpen én dit samen verder
vorm kunnen geven.
Centraal hierin staat voor mij dat ik mensen in verbinding en vanuit afstemming ont-MOET
en dat we samen gaan ont-WIKKELEN.
Ik ben Laura en ik ben iemand die vanuit haar hart, warmte en in afstemming leeft. Er brandt
een verlangen in mij om anderen te ondersteunen in hun eigen zoektocht. Een aantal van
mijn kernwoorden zijn liefde, bewust mama zijn, de zon, vuur, voelsprieten, contact maken
vanuit echtheid en actief luisteren.

Jessica Oostens

Pedagogisch coach
Rouw en verliescoach voor kinderen, jongeren en volwassenen

info@zegg.be

Pedagogisch coach, gezinswetenschapper, rouw en verliescounselor en integratieve therapeut (io)
Begeleiding van kinderen met gedrags- en emotionele problemen (HSP, ADHD, …)
Ik ben Jessica ( °1984), eveneens een mama van een dochtertje die samen met haar gezin woont in Zolder. Reeds 15 jaar werk ik als opvoedster binnen een voorziening die gespecialiseerd is in de observatie en behandeling van gedrags-en emotionele problemen bij kinderen en binnen hun context. Deze rugzak van ervaringen benut ik als coach bij ZEGG door middel van het uitbouwen van individuele trajecten. Mijn focus bestaat er in om meer verbinding tussen ouder en kind te bekomen. Samen gaan we op zoek naar wat het gedrag van uw kind betekent. Hoe kunnen we dit samen vertalen naar de onderliggende noden en behoeften van je kind? Wat betekent dit voor u als ouder en gezin? Hoe kunnen we dit integreren in ons zijn waardoor er meer terug meer een balans komt binnen jullie gezin. Hoe creëren we kansen om te groeien en ontwikkelen?
Meerdere werkvormen zijn mogelijk, individueel met het kind, met jullie als gezin,…
Daarenboven heb ik mij verder gespecialiseerd in rouw en verliescounseling daar ik aan de lijve heb mogen ervaren hoe weinig begrip en ruimte mensen krijgen om echt stil te staan bij hun verlies en alle emoties die hierbij gepaard zijn. Elke vorm van verlies, in het verre verleden, in het hier en nu, heeft recht op bestaan.
Graag ontmoet ik je, om samen op avontuur te gaan, om al je vragen, onzekerheden, twijfels een
veilige plek te bieden. Dit met de nodige respect en ruimte voor ieders eigenheid, tempo maar vooral met een open vizier en de nodige warmte en zorg voor jou als persoon.

Lieve Meesters

Erkend familiaal bemiddelaar

Familiaal bemiddelaar - jurist

Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening.

 

Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding. Ik sta mensen hier graag in bij.

Als familiemens, echtgenote en moeder van 3 -inmiddels volwassen- kinderen, gaat mijn aandacht daarbij in het bijzonder naar de kinderen.
Als familiaal bemiddelaar en jurist kies ik voor een efficiënte, oplossingsgerichte en rustgevende aanpak.

Ook in emotioneel belastende periodes van langdurige ziekte en zorgnoden help ik graag familiale spanningen wegwerken die daardoor kunnen ontstaan en begeleid ik bij het zoeken naar oplossingen.

Ik geloof heel sterk in bemiddeling. Elke situatie is anders, en dankzij bemiddeling komen er oplossingen op maat tot stand waarin iedereen zich kan vinden.

 

Jill Vlassaks

Erkend Diëtiste

Erkend diëtiste

Mijn motto: Weg met diëten, hallo intuïtief eten.

Hallo, mijn naam is Jill, afgestudeerd als diëtiste aan de UCLL te Leuven.

Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk. In de supermarkt is er tegenwoordig zoveel keuze dat je vaak door het bos de bomen niet meer ziet. Ook in de media hoor je van alles, maar wat moet je ervan geloven?

Zowel jong als oud kan bij mij terecht voor een voedingsadvies aangepast aan jouw wensen en voorkeuren. Samen gaan we kijken naar een passend plan!

Naast het voedingsadvies dat aansluit bij verschillende ziektebeelden, geloof ik in het concept van intuïtief eten. Hierbij zorg ik ervoor dat je uit het dieetpatroon stapt en overschakelt naar een gezonde levensstijl met behulp van 10 basisprincipes.

Een greep uit verschillende voedingsadviezen

– Lactose intolerantie

– Gluten intolerantie

– Gezonde voeding

– Eiwitverrijking – ondervoeding

– Prikkelbaar darm syndroom – fodmap – Maag- en darmklachten

– Obesitas

-…

Diëtiste Jill geeft je een advies op maat en beantwoordt op al je vragen!

Joke Venmans

Body-mind therapie (S-PP)
Postgraduaat somato-
psychopedagogie,
Holistic Pulsing &
Maatschappelijk werk

Body- Mind therapeute
Graag stap ik samen met jou in een leerproces naar innerlijke rust,
bewustwording en veerkracht.
Welkom, mijn naam is Joke (°1974), trotse mama van 2 jongvolwassen zonen.
Als maatschappelijk werker begeleidde ik verschillende doelgroepen zoals mensen met psychische en psychiatrische moeilijkheden, hersenletsels en spierziekten. Al snel startte mijn zoektocht naar holistische methoden om de vitaliteit, bewustwording en het zelfhelend vermogen van mensen te vergroten. Ik bekwaamde mij als massagetherapeut, herborist en wellnesscoach (yoga, mindfulness, aromatherapie…) en verzorg sinds 2009 de opleiding holistic pulsing in de Wellnessacademie.
Het postgraduaat somato-psychopedagogie gaf mij een totaalbeeld en de tools voor het in evenwicht brengen van gezondheid op zowel lichamelijk als psychologisch vlak. Deze reis heeft mijn eigen levenskwaliteit enorm verhoogd, ik leerde mijn hoogsensitiviteit en stressgevoeligheid ombuigen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. Graag ga ik met jou op
weg, zodat jij dichter bij jezelf kan komen, innerlijke rust kan vinden en veerkrachtiger
door het leven kan gaan.

Jessica Benedetto

Coach voor jongeren, volwassenen en teams,
Systemisch loopbaancoach, talentencoach, brainspotting

Coach voor jongeren, volwassenen en teams
systemisch loopbaancoach, talentcoach, brainspotting

Live your most colorfull life, so it overflows into the lives of others.

Ik ben Jessica, partner van Niki en mama van twee jongens Sam en Noah.

Sedert 2016 ben ik actief als coach. Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, (leer)stress, onzekerheid over jezelf of op het werk/school, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wil jij je leven echt ‘leven’? Een leven met veel meer vrijheid waarin je echt jezelf mag zijn en jezelf mag tonen. Hiervoor is het soms nodig om persoonlijk te groeien, je talenten te leren kennen, je oude ballast op te ruimen, je uitdagingen aan te gaan, … Ben je klaar om nieuwe gebieden te ontdekken, een shift te maken? Op het moment dat jij besluit om deze uitdaging aan te gaan, openen zich er nieuwe deuren. Samen verkennen we jouw mogelijkheden en gaan we nieuwe uitdagingen aan om je leven ‘echt’ te leven. 

Grietje Bijnens

Loopbaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18, teamcoach, stress- en burn-out coach

Loopbaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18, stress- en burn-out coach, teamcoach

Herstelt en versterkt jouw veerkracht zodat plezier centraal staat in je job en je leven!

Grietje is een erkend coach en al meer dan 25 jaar actief in het bedrijfsleven, ze heeft een passie voor mensen en hun vraagstukken. Door haar gevoel voor humor is ze ontwapenend, waardoor de mensen zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

Ze zet haar werkervaring en professionele opleidingen in om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan. Door hen vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de omgeving te leren kijken, helpt ze hen zo hun doel te bereiken.

Haar domein is assertiviteitscoaching, teamcoaching, loopbaancoaching, stresscoaching en herstel van burn-out.

Erica van den Hoff

Psychotherapeut i.o., Psychologisch consulent, Master sociaal werk

Psychotherapeut i.o., Psychologisch consulent, Master sociaal werk gespecialiseerd in verslavingszorg (alcohol, drugs, beeldscherm) & ASS
Hallo! Mijn naam is Erica (˚1993). Ik ben gepassioneerd door het werken met mensen, geïnteresseerd in levensverhalen en enthousiast om jou beter te leren kennen als persoon.

Vanuit deze passie en interesse besloot ik te starten aan een bachelor maatschappelijk werk, gevolgd door een master in het sociaal werk. Deze vooropleidingen hebben me een breed, maar vooral positief en empowerend kader opgeleverd. Ze hebben me geleerd mensen te bekijken als geheel en te focussen op krachtenbronnen evenals facetten die goed lopen in het leven. Desondanks vind ik het belangrijk dat er evenzeer uitgebreid ingegaan wordt op de domeinen waarop mensen lijdensdruk ervaren. Vandaar mijn keuze om nadien een bachelor toegepaste klinische psychologie te starten. Hierdoor heb ik meer zicht gekregen in het psychologische functioneren van de mens, alsook in de psychopathologie. Na een jaar in het werkveld, besefte ik dat ik best een mooie theoretische basis had, maar concrete handvaten miste om therapeutisch aan de slag te kunnen gaan. Dit zorgde ervoor dat ik me inschreef voor een psychotherapie-opleiding, meer specifiek binnen de integratieve en humanistische psychotherapie. Deze stroming tracht meerdere werkzame methodieken te integreren, waarbij er steeds oog is voor het menselijke aspect. De combinatie van deze opleidingen, in samenhang met mijn praktijkervaring, maakt van mij een therapeut die het belangrijk vindt om jou als mens evenwaardig te laten voelen en samen op zoek te gaan naar wat jou het beste kan helpen. Jij als expert in jouw leven, ik als mede-deskundige die theoretische- alsook praktijkkennis kan bieden.

 

Sinds 2017 ben ik tewerkgesteld in de verslavingszorg. De eerste drie jaar werkte ik bij de Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD Limburg), waar ik ambulante begeleiding bood aan personen met een verslavingsproblematiek (illegale drugs, alcohol, medicatie, gokken en gamen), alsook aan hun omgeving. Nadien maakte ik de overstap naar Katarsis; een ontwenningskliniek waar ik residentiële psychologische begeleiding bied. Dit maakt dat verslaving mijn grote expertise is. Omdat verslaving echter vaak gepaard gaat met onderliggende psychologische problemen, heb ik tevens ervaring opgebouwd in het werken met een breed spectrum aan psychische klachten. Daarnaast heb ik jarenlang vrijwilligerswerk gedaan bij jongeren met een autismespectrumstoornis en probeer ik me blijvend bij te scholen door verscheidene opleidingen te volgen (zo heb ik bijvoorbeeld een opleiding gevolgd rond trauma en plan ik onder andere nog opleidingen te volgen rond wandeltherapie, ACT, relaxatietherapie en seksuologische hulpverlening). Dit maakt dat ik me binnen ZEGG graag richt op het brede domein van volwassenen en jongeren. Bel of mail me gerust om vrijblijvend informatie te verkrijgen en/of een afspraak te maken!

Els Herremans

Coach voor professionals, business coach, economicus

Coach voor professionals en iedereen die te maken heeft met stressklachten, business coach

Coach voor professionals en ondernemers en ieder die met stress- en burnout te maken heeft.

Ik bied graag een luisterend oor voor mensen die in hun job of in hun leven willen groeien naar de next-level. Samen denken we na en maken we een ontwikkelingsplan; waar sta ik nu en waar wil ik naar toe. Naast mijn coachings opleiding, gebruik ik mijn ervaring in het vinden van ‘levensevenwicht’ om jou te begeleiden. 

Het is voor mij belangrijk om mijn ervaring en kennis die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven te delen. Ondernemers begeleiden en vertrouwen geven in het uitwerken van hun businessplan is voor mij een uitdaging. 

Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. 

Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives).

Een belangrijk aandachtspunt is om in dit plan rekening te houden met jouw eigen persoonlijkheid, passie en de financiële haalbaarheid. Verder kan ik jou adviseren om bedrijfsprocessen helder te krijgen en eventueel te professionaliseren.

 

Emilie Marien

Klinisch pedagoog

Klinisch pedagoog

Soms loop je in de opvoeding vast, stelt je kind gedrag waar je geen antwoord op weet.

Soms schrik je van je eigen reactie op je kind. Als orthopedagoge ga ik individueel aan de slag met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Naast het individueel werken met kinderen, richt ik mij ook tot ouders en bied ik opvoedingsondersteuning. Ik ga steeds op zoek naar wat kinderen willen zeggen met hun gedrag. Ontploft je kind als het thuis komt? Krijgt het teveel prikkels op school? Weet je even niet hoe je je kind kan helpen? Samen zoeken we hoe jullie als gezin terug verder kunnen.

Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

Morena Palombo

Creatief therapeut
Yoga docent

Creatief therapeut en yoga docent (in opleiding)

Welkom, ik ben Morena (°1994). Een wereldreiziger met een backpack vol verhaallijnen en ontmoetingen. Deze draag ik dagelijks met mij mee en is gevuld met de kracht van zachtheid, echtheid, empathie, enthousiasme, creativiteit, mindfulness en yoga.

Zijn woorden soms niet genoeg om uit te drukken wat er in je omgaat? Vind je praten moeilijk of onaangenaam? Dan kan de toegankelijke aard van creatieve therapie een mogelijkheid zijn. Zo kan één beeld vaak meer zeggen dan 1000 woorden. 

Een creatief therapeut kan helpen om via je verbeelding je innerlijke leefwereld aan het woord te laten met lijnen, vormen en kleuren. Door expressie te geven aan je innerlijke wereld wordt het mogelijk om ze te begrijpen, te verbinden, een plaats te geven, los te laten of te veranderen. Kunnen uiten wat in je leeft, werkt bevrijdend en rustgevend. Je krijgt de tijd en de veilige ruimte om te experimenteren met diverse materialen, ervaringen op te doen in het hier en nu en te groeien in jouw uniek proces.

Belangrijk is dat je helemaal geen artistieke aanleg nodig hebt om met een creatief therapeut in zee te gaan. Elk proces kan een brug naar het onbewuste zijn en waardevolle inzichten opleveren.

Denk je dat creatieve therapie jou kan helpen? Dan ga ik graag samen met onze rugzakken op reis.

Julie Rogiers

Psychologisch consulent & Postgraduaat IV-therapeut

Psychologisch consulent & Postgraduaat IV-therapeut

Welkom iedereen! Ik ben Julie Rogiers, psychologisch consulent en psychotherapeut in de interactionele vormgeving.

Bij mij kunnen jongeren en volwassenen terecht die op zoek zijn naar hun persoonlijke pad van bewustwording en groei, het leren accepteren van zichzelf en het kunnen plaatsen van moeilijke situaties. We stappen samen in een begeleidingsproces waar er in een veilige omgeving moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Je kan bij mij terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid. Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar dat is oké. Want wij hebben controle over hoe wij met dat leven omgaan en dat is de meest krachtige eigenschap die we bezitten.

Hedwig Vanlangenaeker

counselor/coach vanuit de ervaringsgerichte benadering,
Voice Dialogue facilitator

info@zegg.be

Counselor/coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

Het moment dat je kiest om er iets aan te doen, is het moment van verandering: proficiat!

Ik ben Hedwig en ik heb me gespecialiseerd in wat mensen drijft of wat hen net tegenhoudt om te kunnen zijn wie ze zijn. Deze ervaring en kennis wil ik graag inzetten om jou te helpen met de ongemakkelijkheden van het leven. Het moment dat je kiest om er iets aan te doen, is het moment van verandering: proficiat! Waar kan ik mogelijk een gids zijn:(faal)Angst//Depressie/dood en beperkingen/ontwikkelingsstoornissen/zinloosheid en zingeving/relaties/vrijheid/eenzaamheid en verbondenheid/ lastige emoties/keuzes maken/persoonlijke groei/bestaansrecht. Als counselor en exisentiële psycho-therapeut is voor mij de relatie met de cliënt het belangrijkste.

Als voice dialoque therapeut zet ik vooral in op de innerlijke criticus, van handelend ego naar het bewuste ego. Naar jezelf kijken als een persoon die omwille van opvoeding/situaites/trauma bepaalde patronen heeft ontwikkeld. Patronen die niet meer helpend zijn (de jas is te klein geworden). Op zoek gaan naar verandering om je zo beter te kunnen verhouden tot anderen of situaties op je levenspad.

Ik ben aangesloten bij een erkende beroepsvereniging: VVCEPC=Vlaamse vereniging voor cliëntgerichte-experientiele psychotherapie en counseling.Ik heb een erkenningsnummer bij de mutualiteit, zodat er een gedeeltelijke terugbetaling is.

Thema’s : faal (angst), post traumatische groei, levensvragen, bore out, burn out, eenzaamheid, beperkingen, zingeving, verruimen van zelfkennis, depressie, vastlopen in relaties thuis(partner/kinderen) en op het werk (macht, onmacht)

.

An Nijs

Ergotherapeute, Kinder- & jongerencoach

info@zegg.be

Ergotherapeut, psychomotorisch therapeut, kinder- & jongerencoach, opvoedcoach

Kinderen helpen groeien, is het mooiste wat er is!

Hallo! Mijn naam is An (°1981). Samen met mijn partner Sandro, mijn twee plusdochters en met de liefste hond van de hele wereld wonen wij in Bilzen (Waltwilder). 

Mijn warme bubbel kent mij als een gevoelsmens met een luisterend oor, zorgzaam, stoer & scherp, speels met het hart op de tong. 

Met veel enthousiasme, warmte en leergierigheid werk ik sinds 2004 als ergotherapeut in het buitengewoon lager onderwijs. De juiste therapiesessies uitwerken op maat van de kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen is de leukste uitdaging die er voor mij is. 

Vooral de kinderen met een diagnose ASS en kinderen met een zwaardere emotionelere rugzak, daar heb ik een zwak voor. Hun zien groeien en sterker worden is het dankbaarste wat er is voor mij. Samen op weg, een juist pad vinden, individueel en/of samen met de ouders. Dat is mijn passie!

Hoe wij omgaan met kinderen, hoe wij naar hun luisteren, hoe wij de dingen benoemen en aanpakken. Bepaalt vaak de manier van hoe de kinderen reageren naar zichzelf en naar ons. We kunnen niet verwachten van onze kinderen dat ze gepast gedrag vertonen als wij zelf niet het juiste voorbeeld geven. 

De opleidingen tot kinder- & jongerencoach hebben mij veel inzichten gegeven om de kinderen met de juiste handvaten te omarmen en hier verder in te begeleiden. De verschillende verdiepingen hieromtrent hebben mij zowel als therapeut maar zeker ook als persoon sterker gemaakt.

Als ergotherapeut ga ik graag de verbinding aan met je zoon/dochter én met jullie als ouders om te groeien naar een omgeving die jouw kind nodig heeft.

Daisy Thijs

Klinisch psycholoog, neuropsycholoog & systeemtherapeut

Klinisch psycholoog, neuropsycholoog & systeemtherapeut

Ik ben Daisy Thijs (°1983) en studeerde in 2006 af als psychologe aan Maastricht University, optie neuropsychologie. Daarnaast ben ik systeemtherapeut.

Ik deed ervaring op binnen de revalidatie, diagnostiek, liaisonpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Momenteel werk ik in Medisch Centrum Sint-Jozef, ook in Munsterbilzen. Binnen ZEGG ligt mijn interesseveld in het begeleiden van volwassenen, gezinnen en koppels. Als therapeut vind ik het belangrijk om een goede afstemming te vinden zodat we samen in een veilig klimaat kunnen samenwerken aan een zoektocht naar verbinding. Verbinding met elkaar, met ons gevoel en met onze wensen.

Klara Vandevorst

Systeempsychotherapie, mindfulness(training), (familie)opstellingen & ACT

Systeempsychotherapie, mindfulness(training), (familie)opstellingen & ACT

Hallo, ik ben Klara Vandevorst, geboren in 1978, mama van 2 kinderen en samenwonend te Diepenbeek.
Na mijn studies van maatschappelijk werk, heb ik me gespecialiseerd in het systeemtherapeutisch werken. Bijkomend volgde ik opleidingen tot mindfulnesstrainer, (familie) opsteller en ACT (acceptance and commitment therapy) –hulpverlener.

We maken allen deel uit van een groter geheel en soms lopen onze relaties of ons leven niet meer zo vlot als we willen. We voelen ons vastzitten of niet meer verbonden. Niet met de ander en soms ook niet meer met onszelf. Als therapeute help ik jou weer vat en zicht te krijgen op je eigen leven en wel-zijn. Naast individuele en/of gezinsgesprekken, bied ik ook mindfulnesstraining aan in groep. Dit zowel aan kinderen ( 7-11jaar), tieners als aan volwassenen. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer info of maak een afspraak.

Joachim Ramaekers

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Aangenaam! Ik ben Joachim (°1982), heb een fijne relatie en ben trotse co-ouder van twee unieke kinderen. Ik omschrijf mezelf als: sociaal, authentiek en creatief, met gevoel voor humor. 

Sinds 2005 heb ik in diverse functies gewerkt als jeugd- en gezinsprofessional.

Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Dit doe ik deels vanuit mijn eigen zoektocht en proces en wat me dit heeft bijgebracht.

Je kunt bij mij terecht voor relatieproblemen, burn-out & bore-out, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, perfectionisme, hoogsensitiviteit (HSP), parentificatie, …

Sofie Herremans

Zaakvoerder ZEGG, klinisch pedagoog & IV therapeut

Zaakvoerder ZEGG, klinisch pedagoog & IV therapeut

Als moeder van twee tieners weet ik dat een balans vinden tussen een gezinsleven, een uitdagende job als ondernemer en vrouw zijn een blijvende zoektocht is.

Uit mijn jarenlange ervaring als klinisch pedagoog en psychotherapeut weet ik dan ook dat deze en andere levensvragen heel wat stress kunnen opleveren.

Mijn passie is om mensen hun weg helpen vinden en ondernemers een volgende stap laten zetten. Ik help je naar meer bewustwording en stem mijn therapeutische coaching af op wat jij nodig hebt. Hierbij gebruik ik creatieve technieken, ACT, EMDR, hartcoherentie en stress-reducerende technieken of zoeken we wat jij nodig hebt.

Nancy Janssens

Psychotherapeut

Therapeut in de interactionele vormgeving, bachelor orthopedagogie
Psychotherapeutisch werk is mijn passie. Ik geloof in de innerlijke kracht van mensen!
Ik geloof dat in interactie en vanuit verbinding, veiligheid en vertrouwen mogelijkheden ontstaan die eerder onmogelijk leken.
Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is je kwetsbaar op te stellen en naar jezelf te kijken maar ik heb ook ervaren hoe mooi het is als er beweging komt en ruimte ontstaat om te groeien en te veranderen.
Jij bent uniek!
Jouw verlangens, vragen en moeilijkheden die je tegenkomt op jouw levensweg zijn uniek!
Het gebeurt dat het lastig is om er alleen, met je partner of je gezin uit te komen. Soms lijkt het of je helemaal vast zit …
Je wil bewust worden, veranderen, groeien en genieten van een betekenisvoller leven. Met psychotherapeutische hulp kan je veerkrachtiger worden om de uitdagingen in jouw leven opnieuw aan te gaan.
Je kan bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.
Mogelijke thema’s: angsten, paniekaanvallen, stress, hsp, depressie, burn-out, psycho-somatische klachten, trauma, verslaving, psychiatrische problematiek, …
Welkom!

maak een afspraak

Een afspraak maken?

Maak hieronder uw afspraak.

  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Joke Venmans

  Als Body-mind therapeut stap ik graag samen met jou in een leerproces naar innerlijke rust, bewustwording en veerkracht.
  Vanuit een totaal mensbeeld en de tools voor het in evenwicht brengen van gezondheid neem ik je mee op reis om je eigen levenskwaliteit te verhogen. Daarnaast leer je je hoogsensitiviteit en stressgevoeligheid om te buigen naar veerkrachtige fijngevoeligheid. Graag ga ik met jou op
  weg, zodat jij dichter bij jezelf kan komen, innerlijke rust kan vinden en veerkrachtiger door het leven kan gaan.
  therapeuten

  Jessica Oostens

  Pedagogisch coach, gezinswetenschapper, rouw en verliescounselor en integratieve therapeute in opleiding.
  Mijn focus bestaat er in om meer  verbinding tussen ouder en kind  te bekomen. Samen gaan we op zoek naar wat het gedrag van uw kind betekent. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in rouw en verliescounseling. Blijf niet alleen zitten met je verdriet ....
  therapeuten

  Jill Vlassaks

  Erkend diëtiste

  Weg met diëten, hello intuïtief eten! Samen op weg naar jouw ideale eetformule! Begeleiding zowel voor ziektebeelden, allergieën, .. als naar een gezond eetpatroon!

  therapeuten

  Samanta Manieri

  Tijdens proces van beeldende (creatieve) therapie gaan we op zoek naar datgene dat waardevol is in je leven en vanuit je eigen authentieke kracht hiernaar toe werken. Dit wordt gecombineerd met ACT (Acceptance and Commitment Therapy), poëzie en muziek, en zelfs ook met de sterren (westerse astrologie als reflectiemethode). Jongeren, volwassenen, ouderen en personen in hun laatste levensfase.  

  therapeuten

  Lieve Meesters

  Erkend familiaal bemiddelaar en jurist Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening. Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding.  Wanneer kinderen problemen ervaren tijdens een scheiding, brengen we ouders terug op één lijn. Ik sta mensen hier graag in bij.  

  therapeuten

  Els Herremans

  Coach voor professionals, business coach en iedereen die in zijn job of leven wil groeien naar de next-level! Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives). Volwassenen, business  

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen. We bekijken dit vanuit Voice dialogen, existentiële therapie en een ervaringsgerichte benadering. Jongeren en volwassenen    

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie. Dit doen we vanuit FKC of massagetherapie. Jongeren, volwassenen en ouderen.

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Als psychotherapeut, klinisch pedagoog en zaakvoerder beleef ik mijn passie 'mensen & ondernemingen laten groeien ten volle 100%. Ik stem mijn therapie/coaching af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, paard, hartcoherentie en stressreducerende technieken. Business, volwassenen en jongeren

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels (relatie) en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Koppels, volwassenen

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog. Jongeren, volwassenen en kinderen

  therapeuten

  Daisy Thijs

  Klinisch psycholoog, neuropsychologie & systeemtherapie

  Als psycholoog en systeemtherapeut deed ik ervaring op binnen de revalidatie, diagnostiek, liaisonpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Momenteel werk ik in Medisch Centrum Sint-Jozef, ook in Munsterbilzen. Binnen ZEGG ligt mijn interesseveld in het begeleiden van volwassenen, gezinnen en koppels. Gezinnen, volwassenen en koppels

  therapeuten

  Julie Rogiers

  Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

  Je kan bij mij, als IV therapeut,  terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid. Jongeren en volwassenen

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Als coach en loopbaanbegeleidster helpt ze je te ontdekken wat je echt wil. Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken. Jongeren, volwassenen, business

  therapeuten

  Jessica Benedetto

  Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

  Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, rouw na verlies, (leer)stress, onzekerheid, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres voor coaching. Kinderen, jongeren, volwassenen en business

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.