An Elen

Maatschappelijk werk, energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

Energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf.

Vanuit mijn ervaring als FKC-therapeut, mindfulness-coach en energetisch massagetherapeut ga ik graag met jou op pad.

Als vrouw van én mama van 3 kinderen ben ik altijd op zoek geweest naar de juiste balans. Maar ook professioneel iets doen met mijn eigen unieke talenten en mogelijkheden, hiermee echt een verschil kunnen maken voor iemand anders, was op een bepaald moment mijn ultieme doel.

Als energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut en individuele (mindfulness) coach ga ik graag met jou op zoek naar de mogelijkheden in jezelf, naar je eigen kracht, je eigen kern. Ik gebruik hiervoor technieken die ik doorheen de jaren in diverse cursussen aangeboden kreeg (FKC, Compassie, mindfulness, ACT…). Zowel mentale als lichamelijke klachten kunnen aan bod komen.

Ann Maes

Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

Mijn naam is Ann. Ik ben mama van 3, wereldreiziger, creatieve mooimaker en beeldend therapeut.  

Reeds 20 jaar geleden studeerde ik af als ergotherapeut. Ik werkte in de tussentijd in de drughulpverlening, pleegzorg en deed maatschappelijk werk in het buitenland. In 2018 startte ik de BanaBa Creatieve Therapie (optie beeldende therapie) aan de PXL en volgde een opleiding tot kindertherapeut aan de Educatieve Academie. Momenteel werk ik deeltijds als beeldend therapeut op de K-dienst van het OPZ in Geel en deeltijds als zelfstandig beeldend therapeut hier in het kinder- en jongerenteam van ZEGG.

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte vorm van therapie. Dat wil zeggen dat we in plaats van praten vooral veel gaan doen. Door middel van het werken met verschillende creatieve materialen gaan we samen op zoek naar manieren om jezelf uit te drukken in beelden, vormen en kleuren. In het creatieve proces ontstaat er ruimte om al doende gedachten, gevoelens en emoties te exploreren en te laten bestaan. In beeld kan er steeds bewogen worden en geoefend met nieuwe manieren van denken, voelen en doen. Stap voor stap herstellen we zo het evenwicht.

Om beeldende therapie te volgen hoef je niet creatief te zijn. Iedereen heeft een eigen beeldtaal en samen ga ik graag met je op weg om die van jou te ontdekken.

Laura Paulussen

Kinderpsycholoog
Therapeut voor kinderen, jongeren en ouders

info@zegg.be

Klinisch kinder en jongeren psycholoog, psychotherapeut Interactionele Vormgeving (I.O) en
gepassioneerd door Afgestemd Opvoeden.

Begeleiding / therapie voor kinderen, jongeren, (jong)volwassen en ouders?

Als je dit teksje aan het lezen bent, wil dit in de meeste gevallen zeggen dat jij je zorgen
maakt (over jezelf of over iemand in je omgeving) of dat je momenteel vastloopt in je eigen
verhaal of je gezinsverhaal.
Ik ga samen met jou op zoek naar hoe we jou verhaal kunnen begrijpen én dit samen verder
vorm kunnen geven.
Centraal hierin staat voor mij dat ik mensen in verbinding en vanuit afstemming ont-MOET
en dat we samen gaan ont-WIKKELEN.
Ik ben Laura en ik ben iemand die vanuit haar hart, warmte en in afstemming leeft. Er brandt
een verlangen in mij om anderen te ondersteunen in hun eigen zoektocht. Een aantal van
mijn kernwoorden zijn liefde, bewust mama zijn, de zon, vuur, voelsprieten, contact maken
vanuit echtheid en actief luisteren.

Lieve Meesters

Erkend familiaal bemiddelaar

Familiaal bemiddelaar - jurist

Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening.

 

Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding. Ik sta mensen hier graag in bij.

Als familiemens, echtgenote en moeder van 3 -inmiddels volwassen- kinderen, gaat mijn aandacht daarbij in het bijzonder naar de kinderen.
Als familiaal bemiddelaar en jurist kies ik voor een efficiënte, oplossingsgerichte en rustgevende aanpak.

Ook in emotioneel belastende periodes van langdurige ziekte en zorgnoden help ik graag familiale spanningen wegwerken die daardoor kunnen ontstaan en begeleid ik bij het zoeken naar oplossingen.

Ik geloof heel sterk in bemiddeling. Elke situatie is anders, en dankzij bemiddeling komen er oplossingen op maat tot stand waarin iedereen zich kan vinden.

 

Jessica Benedetto

Leerkracht, kinder- en jongerencoach, braingym, yogacoach, JOUvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

Leerkracht, kinder- en jongerencoach, braingym, yogacoach, JOUvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

Ik ben Jessica. Partner van Niki. Mama van twee jongens Sam en Noah. We wonen allemaal samen met onze harige viervoeter in het kleine gezellige Eigenbilzen.

Ik sta in het leven om vooral te genieten van de kleine dingen: een thee drinken met een vriendin, onnozele babbeltjes voeren die echt nergens over gaan met de kinderen, levensechte knuffels hebben met de hond, genieten van een streepje zon, cultuur opsnuiven op speciale plekjes op aarde, een stukje muziek spelen op de piano, …

Ik ben een freedom chaser en wellness seeker. Ik wil passievol en energiek leven zodat ik jou kan helpen in je zoektocht naar je eigen ‘ik’ en je het vertrouwen geven om je eigen pad te volgen.

Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, rouw na verlies, (leer)stress, onzekerheid, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres.

Michiel Ritzen

Kinderpsycholoog

Klinisch kinder- en jeugdpsycholoog (kinderen en hun ouders, jongeren, jongvolwassenen)

Bij mij kun je, van ouder en kind tot jongvolwassene, zowel terecht met moeilijkheden (o.a. opvoedings- en gedragsproblemen, laag zelfbeeld, negatief denken, sociale problemen, rouw, …) als het ontdekken en ontwikkelen van krachten en het zoeken naar antwoorden op persoonlijke vragen (zelfontwikkeling, talenten, zingeving, levensvragen, …).

Hoewel psychologische hulp meestal wordt geassocieerd met ‘grote problemen’ en ‘praten, praten, praten’, hoeft dat zeker niet altijd het geval te zijn. Jouw verhaal staat centraal. Samen zoeken we dan wel hoe het volgende hoofdstuk eruit zou kunnen zien en hoe we daarnaar kunnen toewerken.

Technieken uit o.a. gedragstherapie, voice dialogue, ACT, … komen in de begeleiding aan bod.

Doe me gerust vrijblijvend een mailtje als je vragen of twijfels hebt.

Grietje Bijnens

Loopbaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18, teamcoach, stress- en burn-out coach

Loopbaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18, stress- en burn-out coach, teamcoach

Herstelt en versterkt jouw veerkracht zodat plezier centraal staat in je job en je leven!

Grietje is een erkend coach en al meer dan 25 jaar actief in het bedrijfsleven, ze heeft een passie voor mensen en hun vraagstukken. Door haar gevoel voor humor is ze ontwapenend, waardoor de mensen zich veilig voelen om hun verhaal te doen.

Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

Ze zet haar werkervaring en professionele opleidingen in om samen met mensen op ontdekkingstocht te gaan. Door hen vanuit een ander perspectief naar zichzelf en naar de omgeving te leren kijken, helpt ze hen zo hun doel te bereiken.

Haar domein is assertiviteitscoaching, teamcoaching, loopbaancoaching, stresscoaching en herstel van burn-out.

Erica van den Hoff

Psychotherapeut i.o., Psychologisch consulent, Master sociaal werk

Psychotherapeut i.o., Psychologisch consulent, Master sociaal werk gespecialiseerd in verslavingszorg (alcohol, drugs, beeldscherm) & ASS
Hallo! Mijn naam is Erica (˚1993). Ik ben gepassioneerd door het werken met mensen, geïnteresseerd in levensverhalen en enthousiast om jou beter te leren kennen als persoon.

Vanuit deze passie en interesse besloot ik te starten aan een bachelor maatschappelijk werk, gevolgd door een master in het sociaal werk. Deze vooropleidingen hebben me een breed, maar vooral positief en empowerend kader opgeleverd. Ze hebben me geleerd mensen te bekijken als geheel en te focussen op krachtenbronnen evenals facetten die goed lopen in het leven. Desondanks vind ik het belangrijk dat er evenzeer uitgebreid ingegaan wordt op de domeinen waarop mensen lijdensdruk ervaren. Vandaar mijn keuze om nadien een bachelor toegepaste klinische psychologie te starten. Hierdoor heb ik meer zicht gekregen in het psychologische functioneren van de mens, alsook in de psychopathologie. Na een jaar in het werkveld, besefte ik dat ik best een mooie theoretische basis had, maar concrete handvaten miste om therapeutisch aan de slag te kunnen gaan. Dit zorgde ervoor dat ik me inschreef voor een psychotherapie-opleiding, meer specifiek binnen de integratieve en humanistische psychotherapie. Deze stroming tracht meerdere werkzame methodieken te integreren, waarbij er steeds oog is voor het menselijke aspect. De combinatie van deze opleidingen, in samenhang met mijn praktijkervaring, maakt van mij een therapeut die het belangrijk vindt om jou als mens evenwaardig te laten voelen en samen op zoek te gaan naar wat jou het beste kan helpen. Jij als expert in jouw leven, ik als mede-deskundige die theoretische- alsook praktijkkennis kan bieden.

 

Sinds 2017 ben ik tewerkgesteld in de verslavingszorg. De eerste drie jaar werkte ik bij de Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD Limburg), waar ik ambulante begeleiding bood aan personen met een verslavingsproblematiek (illegale drugs, alcohol, medicatie, gokken en gamen), alsook aan hun omgeving. Nadien maakte ik de overstap naar Katarsis; een ontwenningskliniek waar ik residentiële psychologische begeleiding bied. Dit maakt dat verslaving mijn grote expertise is. Omdat verslaving echter vaak gepaard gaat met onderliggende psychologische problemen, heb ik tevens ervaring opgebouwd in het werken met een breed spectrum aan psychische klachten. Daarnaast heb ik jarenlang vrijwilligerswerk gedaan bij jongeren met een autismespectrumstoornis en probeer ik me blijvend bij te scholen door verscheidene opleidingen te volgen (zo heb ik bijvoorbeeld een opleiding gevolgd rond trauma en plan ik onder andere nog opleidingen te volgen rond wandeltherapie, ACT, relaxatietherapie en seksuologische hulpverlening). Dit maakt dat ik me binnen ZEGG graag richt op het brede domein van volwassenen en jongeren. Bel of mail me gerust om vrijblijvend informatie te verkrijgen en/of een afspraak te maken!

Emilie Marien

Klinisch pedagoog

Klinisch pedagoog

Soms loop je in de opvoeding vast, stelt je kind gedrag waar je geen antwoord op weet.

Soms schrik je van je eigen reactie op je kind. Als orthopedagoge ga ik individueel aan de slag met kinderen tussen 0 en 12 jaar. Naast het individueel werken met kinderen, richt ik mij ook tot ouders en bied ik opvoedingsondersteuning. Ik ga steeds op zoek naar wat kinderen willen zeggen met hun gedrag. Ontploft je kind als het thuis komt? Krijgt het teveel prikkels op school? Weet je even niet hoe je je kind kan helpen? Samen zoeken we hoe jullie als gezin terug verder kunnen.

Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

Julie Rogiers

Psychologisch consulent & Postgraduaat IV-therapeut

Psychologisch consulent & Postgraduaat IV-therapeut

Welkom iedereen! Ik ben Julie Rogiers, psychologisch consulent en psychotherapeut in de interactionele vormgeving.

Bij mij kunnen jongeren en volwassenen terecht die op zoek zijn naar hun persoonlijke pad van bewustwording en groei, het leren accepteren van zichzelf en het kunnen plaatsen van moeilijke situaties. We stappen samen in een begeleidingsproces waar er in een veilige omgeving moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt kunnen worden.

Je kan bij mij terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid. Het leven is niet altijd gemakkelijk, maar dat is oké. Want wij hebben controle over hoe wij met dat leven omgaan en dat is de meest krachtige eigenschap die we bezitten.

Liesbet Jansen

Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

Ik ben Liesbet Jansen en kom uit Oudsbergen. Mijn omgeving kent me als iemand die heel erg geïnteresseerd is in de gehele gezondheid van de mens, iemand die graag een luisterend oor biedt.

Het geeft me veel voldoening als ik voor mensen iets kan betekenen en hen in beweging kan brengen. Na jarenlange ervaring als leerkracht in het middelbaar onderwijs ben ik me beginnen omscholen om
mijn passie in de wereld te zetten. Ik werk met mensen die last hebben van stress/spanning of mensen die in een bepaalde situatie faalangstig zijn.
Ik reik hen concrete tools zoals een correcte ademhalingstechniek aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Het gevolg daarvan is dat ze terug in hun kracht gaan staan en meer evenwicht ervaren in hun brein en in de rest van hun lichaam.

Hedwig Vanlangenaeker

counselor/coach vanuit de ervaringsgerichte benadering,
Voice Dialogue facilitator

info@zegg.be

Counselor/coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

De vele contacten met jongeren en volwassenen deden mij meer en meer nadenken over de vraag: wat maakt dat ze bepaald gedrag stellen?

Deze vraag groeide vanuit mijn dagdagelijks contacten met jongeren en hun bredere context (ouders, opvoeder, …)  waarbij ik hen begeleid met opvoeden en opgroeien en stimuleerde me tot het volgen van vele opleidingen zoals Counselor, Voice Dialogue, Deep Democracy, ….

Samen onderzoeken we wat moeizaam loopt bij jongeren en volwassenen, de patronen die hardnekkig de kop opsteken, conflicten die zich telkens herhalen; Hoe komt het dat keuzes maken zo moeilijk is? Waarom lukt studeren niet? Waarom lukt het me niet om de ouder/echtgenoot te zijn die ik wil zijn?

Als counselor EFT (focus on emotion) zoomen we in op de ervaren emotie: verdriet, boosheid ,frustratie, blijheid, angst… We gaan samen op zoek naar wat we nodig hebben voor herstel of verandering naar een meer intens en betekenisvol leven.

De belangrijkste methodiek die ik als counselor gebruik is de relatie met de cliënt. Andere methodieken die ik mogelijk gebruik is werken met Voice Dialogue: jezelf leren kennen en mild kijken naar alles in jezelf.

Deep Democracy is een holistische visie die je kan toepassen in je eigen leven: verbeelding/lef en empathie zijn je kompas. Je kan deze tools ook inzetten als je groepen begeleidt of als je op zoek bent naar een andere manier om je leiderschap vorm te geven.

An Nijs

Ergotherapeute, Kinder- & jongerencoach

info@zegg.be

Ergotherapeut, psychomotorisch therapeut, kinder- & jongerencoach, opvoedcoach

Kinderen helpen groeien, is het mooiste wat er is!

Hallo! Mijn naam is An (°1981). Samen met mijn partner Sandro, mijn twee plusdochters en met de liefste hond van de hele wereld wonen wij in Bilzen (Waltwilder). 

Mijn warme bubbel kent mij als een gevoelsmens met een luisterend oor, zorgzaam, stoer & scherp, speels met het hart op de tong. 

Met veel enthousiasme, warmte en leergierigheid werk ik sinds 2004 als ergotherapeut in het buitengewoon lager onderwijs. De juiste therapiesessies uitwerken op maat van de kinderen met leer- en/of ontwikkelingsstoornissen is de leukste uitdaging die er voor mij is. 

Vooral de kinderen met een diagnose ASS en kinderen met een zwaardere emotionelere rugzak, daar heb ik een zwak voor. Hun zien groeien en sterker worden is het dankbaarste wat er is voor mij. Samen op weg, een juist pad vinden, individueel en/of samen met de ouders. Dat is mijn passie!

Hoe wij omgaan met kinderen, hoe wij naar hun luisteren, hoe wij de dingen benoemen en aanpakken. Bepaalt vaak de manier van hoe de kinderen reageren naar zichzelf en naar ons. We kunnen niet verwachten van onze kinderen dat ze gepast gedrag vertonen als wij zelf niet het juiste voorbeeld geven. 

De opleidingen tot kinder- & jongerencoach hebben mij veel inzichten gegeven om de kinderen met de juiste handvaten te omarmen en hier verder in te begeleiden. De verschillende verdiepingen hieromtrent hebben mij zowel als therapeut maar zeker ook als persoon sterker gemaakt.

Als ergotherapeut ga ik graag de verbinding aan met je zoon/dochter én met jullie als ouders om te groeien naar een omgeving die jouw kind nodig heeft.

Ilaria Collu

Klinisch psycholoog

Klinisch psycholoog

Met veel enthousiasme stel ik mij kort voor. Ik ben Ilaria Collu, 25 jaar jong en klinisch psycholoog voor jongeren en (jong)volwassenen.

Psycholoog zijn betekende voor mij “anderen helpen” en daar was ik trots op. Gaandeweg heb ik ontdekt hoe belangrijk en waardevol het is om in eerste instantie jezelf te helpen. In therapie gaan zie ik dan ook als kiezen voor jezelf, iets wat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ik vind het dan ook enorm moedig van jou dat je hier bent. In mijn aanpak kijk ik naar jou als geheel. Zowel lichaam als geest vind ik belangrijk om terug in harmonie te komen. Samen gaan we op zoek naar balans in jouw leven en verbinding met jezelf. Dit is de basis voor welzijn en zelfvertrouwen in je doelen, relaties en ambities.

Ik werk met volwassenen en ouderen rond hechting, rouw, persoonlijkheidsproblemen, emotie-regulatie, traumaverwerking, ….

Daisy Thijs

Klinisch psycholoog, neuropsycholoog & systeemtherapeut

Klinisch psycholoog, neuropsycholoog & systeemtherapeut

Ik ben Daisy Thijs (°1983) en studeerde in 2006 af als psychologe aan Maastricht University, optie neuropsychologie.

Ik ben tevens systeemtherapeut i.o. Ik deed ervaring op binnen de revalidatie, diagnostiek, liaisonpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Momenteel werk ik in Medisch Centrum Sint-Jozef, ook in Munsterbilzen. Binnen ZEGG ligt mijn interesseveld in het begeleiden van volwassenen, gezinnen en koppels. Als therapeut vind ik het belangrijk om een goede afstemming te vinden zodat we samen in een veilig klimaat kunnen samenwerken aan een zoektocht naar verbinding. Verbinding met elkaar, met ons gevoel en met onze wensen.

Klara Vandevorst

Systeempsychotherapie, mindfulness(training), (familie)opstellingen & ACT

Systeempsychotherapie, mindfulness(training), (familie)opstellingen & ACT

Hallo, ik ben Klara Vandevorst, geboren in 1978, mama van 2 kinderen en samenwonend te Diepenbeek.
Na mijn studies van maatschappelijk werk, heb ik me gespecialiseerd in het systeemtherapeutisch werken. Bijkomend volgde ik opleidingen tot mindfulnesstrainer, (familie) opsteller en ACT (acceptance and commitment therapy) –hulpverlener.

We maken allen deel uit van een groter geheel en soms lopen onze relaties of ons leven niet meer zo vlot als we willen. We voelen ons vastzitten of niet meer verbonden. Niet met de ander en soms ook niet meer met onszelf. Als therapeute help ik jou weer vat en zicht te krijgen op je eigen leven en wel-zijn. Naast individuele en/of gezinsgesprekken, bied ik ook mindfulnesstraining aan in groep. Dit zowel aan kinderen ( 7-11jaar), tieners als aan volwassenen. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer info of maak een afspraak.

Joachim Ramaekers

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

Aangenaam! Ik ben Joachim (°1982), heb een fijne relatie en ben trotse co-ouder van twee unieke kinderen. Ik omschrijf mezelf als: sociaal, authentiek en creatief, met gevoel voor humor. 

Sinds 2005 heb ik in diverse functies gewerkt als jeugd- en gezinsprofessional.

Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt. Dit doe ik deels vanuit mijn eigen zoektocht en proces en wat me dit heeft bijgebracht.

Je kunt bij mij terecht voor relatieproblemen, burn-out & bore-out, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, perfectionisme, hoogsensitiviteit (HSP), parentificatie, …

Diane Buekers

Diëtiste
Voedingszorg voor bijzondere doelgroepen
Clinical Director Health Promotion Special Olympics

Diëtiste voor kinderen, jongeren of volwassenen met eetproblemen

Gedreven door mijn passie zoek ik samen met de cliënt een passende manier van voeding.

Kinderen, jongeren en volwassenen met eetproblemen kunnen bij mij terecht. Dit kan van psychische moeilijkheden (bv anorexia, stress), lichamelijke problemen (bv diabetici, voedselallergieën) tot praktische moeilijkheden bij speciale doelgroepen (bv sondevoeding). Ook kleine kinderen die voedsel weigeren, kunnen bij mij terecht om een aangepast schema op te maken.

Er is niet één juist dieet, je hebt het dieet nodig dat bij jou of je kind past!

Sofie Herremans

Zaakvoerder ZEGG, klinisch pedagoog & IV therapeut

Zaakvoerder ZEGG, klinisch pedagoog & IV therapeut

Als moeder van twee tieners weet ik dat een balans vinden tussen opvoeden, een gezinsleven, een uitdagende job en vrouw zijn een blijvende zoektocht is.

Uit mijn jarenlange ervaring als klinisch pedagoog en psychotherapeut weet ik dan ook dat deze en andere levensvragen heel wat stress kunnen opleveren.

Mijn passie is om mensen hun weg helpen vinden; jongvolwassenen zien groeien, moeders en vaders zelfvertrouwen geven en ondernemers een volgende stap laten zetten. Ik help je naar meer bewustwording en stem mijn therapie af op wat jij nodig hebt. Hierbij gebruik ik creatieve technieken, ACT, EMDR, hartcoherentie en stress-reducerende technieken.

Nancy Janssens

Psychotherapeut

Therapeut in de interactionele vormgeving, bachelor orthopedagogie
Psychotherapeutisch werk is mijn passie. Ik geloof in de innerlijke kracht van mensen!
Ik geloof dat in interactie en vanuit verbinding, veiligheid en vertrouwen mogelijkheden ontstaan die eerder onmogelijk leken.
Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het is je kwetsbaar op te stellen en naar jezelf te kijken maar ik heb ook ervaren hoe mooi het is als er beweging komt en ruimte ontstaat om te groeien en te veranderen.
Jij bent uniek!
Jouw verlangens, vragen en moeilijkheden die je tegenkomt op jouw levensweg zijn uniek!
Het gebeurt dat het lastig is om er alleen, met je partner of je gezin uit te komen. Soms lijkt het of je helemaal vast zit …
Je wil bewust worden, veranderen, groeien en genieten van een betekenisvoller leven. Met psychotherapeutische hulp kan je veerkrachtiger worden om de uitdagingen in jouw leven opnieuw aan te gaan.
Je kan bij mij terecht voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.
Mogelijke thema’s: angsten, paniekaanvallen, stress, hsp, depressie, burn-out, psycho-somatische klachten, trauma, verslaving, psychiatrische problematiek, …
Welkom!

Morena Palombo

Creatief therapeut
Yoga docent

Creatief therapeut en yoga docent (in opleiding)

Welkom, ik ben Morena (°1994). Een wereldreiziger met een backpack vol verhaallijnen en ontmoetingen. Deze draag ik dagelijks met mij mee en is gevuld met de kracht van zachtheid, echtheid, empathie, enthousiasme, creativiteit, mindfulness en yoga.

Zijn woorden soms niet genoeg om uit te drukken wat er in je omgaat? Vind je praten moeilijk of onaangenaam? Dan kan de toegankelijke aard van creatieve therapie een mogelijkheid zijn. Zo kan één beeld vaak meer zeggen dan 1000 woorden. 

Een creatief therapeut kan helpen om via je verbeelding je innerlijke leefwereld aan het woord te laten met lijnen, vormen en kleuren. Door expressie te geven aan je innerlijke wereld wordt het mogelijk om ze te begrijpen, te verbinden, een plaats te geven, los te laten of te veranderen. Kunnen uiten wat in je leeft, werkt bevrijdend en rustgevend. Je krijgt de tijd en de veilige ruimte om te experimenteren met diverse materialen, ervaringen op te doen in het hier en nu en te groeien in jouw uniek proces.

Belangrijk is dat je helemaal geen artistieke aanleg nodig hebt om met een creatief therapeut in zee te gaan. Elk proces kan een brug naar het onbewuste zijn en waardevolle inzichten opleveren.

Denk je dat creatieve therapie jou kan helpen? Dan ga ik graag samen met onze rugzakken op reis.

Els Herremans

Coach voor professionals, business coach, economicus

Coach voor professionals en iedereen die te maken heeft met stressklachten, business coach

Coach voor professionals en ondernemers en ieder die met stress- en burnout te maken heeft.

Ik bied graag een luisterend oor voor mensen die in hun job of in hun leven willen groeien naar de next-level. Samen denken we na en maken we een ontwikkelingsplan; waar sta ik nu en waar wil ik naar toe. Naast mijn coachings opleiding, gebruik ik mijn ervaring in het vinden van ‘levensevenwicht’ om jou te begeleiden. 

Het is voor mij belangrijk om mijn ervaring en kennis die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven te delen. Ondernemers begeleiden en vertrouwen geven in het uitwerken van hun businessplan is voor mij een uitdaging. 

Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. 

Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives).

Een belangrijk aandachtspunt is om in dit plan rekening te houden met jouw eigen persoonlijkheid, passie en de financiële haalbaarheid. Verder kan ik jou adviseren om bedrijfsprocessen helder te krijgen en eventueel te professionaliseren.

 

maak een afspraak

Een afspraak maken?

Maak hieronder uw afspraak.


  onze therapeuten

  Onze therapeuten/coaches met verschillende specialisaties staan voor u en uw kind klaar als je geconfronteerd wordt met onverwachte situaties, stress, trauma’s, negatieve relaties,
  slaapproblemen, lichamelijke pijnen, keuzestress, rouw, depressies, burn-out, …

  Heeft u graag wat meer informatie:
  Neem zeker contact met ons indien je vragen hebt, informatie wenst of een afspraak wil maken.
  Je kan algemene informatie aanvragen of contact nemen met jouw zorgverlener naar keuze.

  therapeuten

  Lieve Meesters

  Erkend familiaal bemiddelaar en jurist Via bemiddeling mensen begeleiden en helpen tijdens een periode van familiaal conflict, scheiding, of ruzie, dat geeft mij veel voldoening. Scheiding, regeling van ouderschap en conflicten in de familiale en relationele sfeer vereisen degelijke informatie en begeleiding. Ik sta mensen hier graag in bij.  

  therapeuten

  Els Herremans

  Coach voor professionals, business coach en iedereen die in zijn job of leven wil groeien naar de next-level! Graag coach ik jou om een antwoord te vinden op de vraagstukken waar jij in je hoofd mee zit. Vanuit mijn management en bedrijfservaring uit verschillende sectoren: automotive, bankwezen, bouw, onderwijs, overheid en accountancy ben ik voor jou een klankbord. Verder kan ik samen met jou, kritisch jouw functioneren en interactie met de omgeving analyseren en optimaliseren. Om vervolgens jouw visie in functie van jouw behoeften te vertalen naar concrete doelen en acties en (management by objectives).  

  therapeuten

  Hedwig Vanlangenaeker

  coach vanuit de ervaringsgerichte benadering, Voice Dialogue facilitator

  Wat maakt dat jij of je kind bepaald gedrag stelt? Samen met jou ga ik hiernaar op zoek en bekijken we wat je wil veranderen.  

  therapeuten

  An Elen

  energetisch massagetherapeut, FKC-therapeut, mindfulness coach

  Mensen in hun kracht zetten, bewustwording teweeg brengen en op zoek gaan naar de allermooiste versie van jezelf, dat is mijn passie.

  therapeuten

  Michiel Ritzen

  Kinder- en jongerenpsycholoog

  Bij mij kunnen kinderen, jongeren, jongvolwassene en hun ouders terecht met moeilijkheden zoals gedragsproblemen, laag zelfbeeld negatief denken, sociale problemen, rouw. ik help je je krachten ontdekken en een antwoord doeken op persoonlijke vragen ivm zelfontwikkeling, talenten, zingeving, ...  

  therapeuten

  Sofie Herremans

  Klinisch pedagoog & iv therapeut

  Mijn passie is pubers hun weg helpen vinden, jongvolwassen zien groeien, moeders en vaders zelfvertrouwen geven, ondernemers een volgende stap laten zetten. Ik stem mijn therapie af op wat jij nodig hebt en gebruik creatieve technieken, ACT, EMDR, hartocherentie en stressreducerende technieken.

  therapeuten

  Joachim Ramaekers

  Maatschappelijk werker & Postgraduaat Gestalttherapeut

  Als gestalttherapeut begeleid ik volwassenen, koppels en gezinnen die op zoek zijn naar de verbinding met zichzelf en elkaar. Ik wil je graag op een open, authentieke en empathische manier begeleiden bij jouw zoektocht en proces zodat je zelf weer een stap verder komt.

  therapeuten

  Klara Vandevorst

  Maatschappelijk werk, systeemtherapie & mindfullnesstraining

  In 1999 ben ik afgestudeerd als sociaal werker aan het nu UCLL te Leuven. Nadien heb ik me o.a. verder bekwaamd tot systeempsychotherapeut (IPRR) en ben ik gecertificeerd mindfulnesstrainer ( I AM). Ik geef MF-trainingen aan volwassenen en kinderen van 7-12 j ( als ouder kan u mee deelnemen), 14-18j volgt nog.

  therapeuten

  Daisy Thijs

  Klinisch psycholoog, neuropsychologie & systeemtherapie

  Ik deed ervaring op binnen de revalidatie, diagnostiek, liaisonpsychiatrie en ouderenpsychiatrie. Momenteel werk ik in Medisch Centrum Sint-Jozef, ook in Munsterbilzen. Binnen ZEGG ligt mijn interesseveld in het begeleiden van volwassenen, gezinnen en koppels.

  therapeuten

  Ilaria Collu

  Klinisch psycholoog

  Gaandeweg heb ik ontdekt hoe belangrijk en waardevol het is om in eerste instantie jezelf te helpen. In therapie gaan zie ik dan ook als kiezen voor jezelf, iets wat in onze maatschappij niet vanzelfsprekend is. Ik vind het dan ook enorm moedig van jou dat je hier bent.

  therapeuten

  Liesbet Jansen

  Handelsregentaat, Hartcoherentiecoach & sollicitatiecoach

  Ik werk met mensen die last hebben van stress/spanning of mensen die in een bepaalde situatie faalangstig zijn. Ik reik hun concrete tools zoals een correcte ademhalingstechniek aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen.

  therapeuten

  Julie Rogiers

  Psychologisch Assistent & Postgraduaat IV-therapeut

  Je kan bij mij terecht als je door het bos de bomen niet meer ziet of als je struggelt met wie je bent. Misschien wordt je leven wel overgenomen door je angst(en) of is er veel onzekerheid.

  therapeuten

  Emilie Marien

  Klinisch Pedagoog

  Ik ben Emilie, klinisch orthopedagoge, afgestudeerd aan de KUL in 2020. Ik werk als begeleidster in de gedwongen jeugdhulpverlening binnen de bijzondere jeugdzorg.

  therapeuten

  Grietje Bijnens

  Fysicus, teamcoach, loobaancoach, assertiviteitscoach & studiekeuze +18

  Haar kracht is dat ze met haar empathisch vermogen in staat is om via scherpe vragen door te dringen tot de kern van het probleem en inzichten te geven om de weg naar de oplossing vrij te maken.

  therapeuten

  Jessica Benedetto

  Leerkracht, kindercoach, braingym, yogacoach, youvolutie (in opleiding) & Appreciative Inquiry

  Is er sprake van hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, rouw na verlies, (leer)stress, onzekerheid, geen controle over emoties, angsten zoals faalangst, … en je hebt een duwtje in de rug nodig, dan ben je hier aan het juiste adres.

  therapeuten

  Ann Maes

  Ergotherapeut, creatief therapeut & kindertherapeut

  Mijn naam is Ann. Ik ben mama van 3, wereldreiziger, creatieve mooimaker en beeldend therapeut. Om beeldende therapie te volgen hoef je niet creatief te zijn. Iedereen heeft een eigen beeldtaal en samen ga ik graag met je op weg om die van jou te ontdekken.

  logo-icon-white

  Heeft u nood aan een luisterend oor!

  Wij staan altijd voor u klaar.